×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Anställer 24 socialarbetare för att klara lagkrav

2015-02-05

Kristianstads kommun har fått in rekordmånga orosanmälningar om barn och ungdomar och anställer nu 24 personer för att klara lagkraven.

–Arbetsmiljön har varit extremt hårt ansträngd och det har varit svårt att rekrytera och behålla personal. Det känns fantastiskt att politikerna gör den här satsningen nu, säger Bodil Eriksson, tillförordnad verksamhetschef på barn- och ungdomsverksamheten

Under de senaste åren har antalet orosanmälningar som rör barn och unga ökat dramatiskt i Kristianstads kommun. 2013 kom 1 602 anmälningar in och förra året var de uppe i 2 325.

Arbetsbelastningen har varit så hög att personalen inte klarat lagkravet på att alla barnutredningarna ska vara klara inom fyra månader.

Barn- och ungdomsverksamheten har i dag omkring 100 anställda och nu har politikerna skjutit till 24 nya tjänster.

–Det här innebär att vi kan få en stabil personalsituation så att de som vill jobba med barn och unga verkligen ser att det arbetet är möjligt, säger Bodil Eriksson.

Verksamheten har flera hyrsocionomer inne och kommer att ha dem kvar till den nyanställda personalen är på plats. Bodil Eriksson räknar med att allt ska vara klart i september då förvaltningen även flyttat in i nya större lokaler.

De flesta som ska anställas är socialsekreterare men det handlar även om andra personalkategorier som familjebehandlare, behandlingsassistenter och sociala rådgivare.

–Vi ska förstärka det förebyggande arbetet, bland annat genom att erbjuda fler rådgivningssamtal och strukturerade föräldraprogram, säger Bodil Eriksson.

Nyheter

Vobba – möjlighet eller tvång?

Tomt på kontoret? Välkommen till vabruari. I februari kommer runt 200 000 föräldrar att stanna hemma från jobbet med sjuka barn. Allt fler väljer eller känner sig tvungna att "vobba", men vad är det egentligen som gäller?  för 14 dagar sedan

Ångestpodden om Socialrättsdagen: ”De som drabbas får aldrig glömmas bort”

Den 16 mars deltar Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg, skaparna av Ångestpodden, på Socialrättsdagen. På konferensen kommer de berätta om kampanjen #mellanstolarna – ett samarbete med Vision, BRIS, Suicide Zero och Hjärnkoll som engagerade socialministern Lena Hallengren.  2020-01-13

Så lyckas du koppla bort jobbet i jul

Många har svårt att ta ledigt från jobbet under julen. Här kommer några tips från Angela Ahola, doktor i psykologi, om hur du kan koppla bort arbetet under julledigheten.  2019-12-16

Veronica Magnusson: "Alla som arbetar med barn måste få förutsättningar att tillgodose barnens rättigheter"

Den 4 februari inleder Visions förbundsordförande Veronica Magnusson Barnkonventionsdagen tillsammans med JP Infonets VD Jörgen Palmberg.  2019-12-10

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb