×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Välförankrat yrkande från Visions avtalsgrupp

2015-12-17

Det är stora pensionsavgångar inom Svenska kyrkan och det bidrar till att man behöver rekrytera många nya medarbetare de närmaste åren. Nu måste Svenska kyrkan se över löner och villkor för att bli en mer attraktiv arbetsgivare, skriver Vision i sitt yrkande för avtalsrörelsen 2016.

Vision lämnar i dag sitt yrkande för avtalsrörelsen 2016 med Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation. I yrkandet står det bland annat att Vision vill att fler ska se kyrkan som en framtida karriärmöjlighet och för att man ska kunna lyckas med detta så krävs det att den löneskillnad som finns mellan kvinnodominerade och mansdominerade yrken och sektorer, och som också drabbar Visions medlemmar i Svenska kyrkan, minskar.

I yrkandet föreslås också bland annat att:

• Visions medlemmar ska få reallöneökningar under avtalsperioden

• Det totala arbetstidsmåttet för medarbetare under 40 år ska minska

• Medinflytandet vid förläggning av arbetstid och så kallad ansvarstid ska öka

• Ett tillägg vid tillfällig föräldrapenning införs för löner över 7,5 prisbasbelopp

– Jag tycker att det är ett väldigt välförankrat avtal och avtalsgruppen har gjort ett bra arbete med detta yrkande. Vi hade ett nationellt forum där alla representanter från stiften har tittat på de punkter som vi har tagit upp. De punkter som vi har med i yrkandet är det vad alla vill så vi är nöjda med det arbete som avtalsgruppen har gjort, säger Anders Blom, stiftskonsulent och sitter med i avtalsgruppen.

Anders Blom vill lyfta fram två saker från yrkandet.

– Det är dels medinflytandet vid förläggning av arbetstid och så kallad ansvarstid ska öka. Vi tror att det är ska vara aptitligt för yngre medarbetare. Sedan hoppas vi att det här avtalet är tydligare än det tidigare eftersom vi vet att det tidigare har varit svårt att tillämpa på arbetsplatserna, säger Anders Blom.

Känns det som ni kommer att få igenom yrkandet?

– Ja, det känns bra. Det är inga punkter som kostar så mycket pengar och vi måste även locka yngre medarbetare till Svenska kyrkan, säger Anders Blom.

I en undersökning som Vision gjorde i höstas bland medlemmar i Svenska kyrkan visade det sig att det finns ett stort behov att se över lönesättningssystemet. Bara en av tio medarbetare i Svenska kyrkan anser till exempel att de kan påverka sin lön genom sin arbetsinsats.

– Lönen ska sättas efter prestation och kompetens och samtidigt måste Svenska kyrkan fundera på vad som krävs för att man ska vara konkurrenskraftig som arbetsgivare i förhållande till den övriga arbetsmarknaden. Det nya avtalet måste tydligare reglera vad som förväntas av arbetsgivare, lönesättande chefer samt de anställda, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Vision undersökning visar även att åtta av tio diakoner har fått ökad arbetsbelastning de senaste två åren.

Nu drar arbetet med avtalsrörelsen 2016 igång. Vilka frågor är viktigast för dig i nästa avtal?

Berätta och diskutera här

Läs mer om yrkandet här

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Vobba – möjlighet eller tvång?

Tomt på kontoret? Välkommen till vabruari. I februari kommer runt 200 000 föräldrar att stanna hemma från jobbet med sjuka barn. Allt fler väljer eller känner sig tvungna att "vobba", men vad är det egentligen som gäller?  2020-02-04

Medarbetare i Svenska kyrkan ska ha inflytande över lön och arbetstid

Reallöneökningar, en tydligare löneprocess och större inflytande över arbetstiden. Det är viktiga krav som Vision kommer att driva i avtalsrörelsen inom Svenska kyrkan.  2020-01-14

Så lyckas du koppla bort jobbet i jul

Många har svårt att ta ledigt från jobbet under julen. Här kommer några tips från Angela Ahola, doktor i psykologi, om hur du kan koppla bort arbetet under julledigheten.  2019-12-16

Snabba tips inför lönesamtalet

Det är viktigt att du förbereder dig så mycket som möjligt inför ditt lönesamtal. Då är det lättare att argumentera för din lön och dina förmåner. Här får du fem tips på saker du kan göra för att förbereda dig.  2019-01-17

Till arkivet

Oroliga tider är vår grej.

Just nu är vi inne i en tuff period med mycket oro både för ekonomi och smittspridning. Det väcker såklart många frågor. Vår rådgivning är kostnadsfri hela mars, även för dig som inte är medlem, och vi hjälper gärna till med råd och stöd kring alla frågor som har med ditt jobb att göra. 

Vision Direkt

Välkommen till Vision

Värna dina rättigheter. Försäkra din inkomst. Gå med i fack och a-kassan.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb