×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Med fler medicinska sekreterare skulle vården bli effektivare

2015-12-07

Det går att fördela vårdens arbetsuppgifter så att kompetensen används på rätt sätt och resurserna utnyttjas mer effektivt, skriver ordförande för Läkarförbundet, Heidi Stensmyren och Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, i en debattartikel på Dagens Medicin.

I flera undersökningar visar det att värdefull läkartid går åt till andra uppgifter än att träffa patienter. I stället lägger man tid på att skriva i patienternas journaler, leta vårdplatser och fyller i statistik.

"För att komma åt det här resursslöseriet krävs professionell personal med kunskap om administration inom hälso- och sjukvård och medicinsk dokumentation, det vill säga medicinska sekreterare", skriver Heidi Stensmyren och Veronica Magnusson i en debattartikel på Dagens Medicin.

Man skriver även:

"Det finns ingen tid att spilla. Ett av de landsting som insett detta är Sörmland. En av länets vårdcentraler har anställt fler medicinska sekreterare som tagit över många administrativa arbetsuppgifter som läkare och annan vårdpersonal tidigare utfört. Ett resultat är att tiden med patienterna ökat och ekonomin förbättrats.

Vårt gemensamma mål är en mer effektiv hälso- och sjukvård med hög kvalitet som bättre tar tillvara på de olika yrkesgruppernas kompetens. Det skulle ge både ekonomiska vinster, förbättrad arbetsmiljö och större fokus på patienten. Hit hör behovet av fler medicinska sekreterare som avlastar vårdpersonalen så att de kan använda sin tid till att göra rätt prioriteringar."

Läs hela debattartikeln här.

Läs även: Medicinska sekreterare och rätt använd kompetens

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Vobba – möjlighet eller tvång?

Tomt på kontoret? Välkommen till vabruari. I februari kommer runt 200 000 föräldrar att stanna hemma från jobbet med sjuka barn. Allt fler väljer eller känner sig tvungna att "vobba", men vad är det egentligen som gäller?  2020-02-04

Så lyckas du koppla bort jobbet i jul

Många har svårt att ta ledigt från jobbet under julen. Här kommer några tips från Angela Ahola, doktor i psykologi, om hur du kan koppla bort arbetet under julledigheten.  2019-12-16

Medicinska sekreterare kräver bättre villkor

Medicinska sekreterare får vården att rulla, men de är för få. Lön och arbetsvillkor behöver förbättras för att locka fler till yrket. Det visar den rapport om medicinska sekreterare i Norden som Vision genomfört.  2019-10-08

Snabba tips inför lönesamtalet

Det är viktigt att du förbereder dig så mycket som möjligt inför ditt lönesamtal. Då är det lättare att argumentera för din lön och dina förmåner. Här får du fem tips på saker du kan göra för att förbereda dig.  2019-01-17

Till arkivet

Oroliga tider är vår grej.

Just nu är vi inne i en tuff period med mycket oro både för ekonomi och smittspridning. Det väcker såklart många frågor. Vår rådgivning är kostnadsfri hela mars, även för dig som inte är medlem, och vi hjälper gärna till med råd och stöd kring alla frågor som har med ditt jobb att göra. 

Vision Direkt

Välkommen till Vision

Värna dina rättigheter. Försäkra din inkomst. Gå med i fack och a-kassan.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb