×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Linda Svensson var på plats under COP21

2015-12-16

Klimatkonferensen COP21 är nu över och ett nytt avtal är framtaget. En som var på plats under en av veckorna i Paris var Vision-medlemmen Linda Svensson, som arbetar som miljöutredare på Miljöförvaltningen i Göteborgs Stad. Här tipsar hon även om hur andra kommuner kan arbeta med miljöfrågorna.

Vision har många medlemmar som dagligen arbetar med miljö- och klimatfrågor runt omkring i landet. Vision uppmanar även att man ska vara med och bidra till Musikhjälpen, vars tema i år är "Ingen ska behöva fly undan klimatet".

Miljöutredaren Linda Svensson har nyligen kommit tillbaka från Paris där hon deltog under konferensen COP21.

Vad du har för tankar rörande klimatfrågorna?

– Det är väldigt viktigt att man minskar växthusgasutsläppen så att temperaturökningen begränsas till 2 grader. Eventuellt kommer man att behöva gå ännu längre än så. Rättviseaspekten är viktig eftersom det till stor del är rika länder som har släppt ut mest medan det är fattigare länder som inte har haft så stora utsläpp som drabbas hårdast av klimatförändringarna. Det sker redan mycket bra klimatarbete, till exempel i många städer, men mer måste göras och man behöver öka tempot, berättar Linda Svensson.

Här kan du läsa mer om Lindas tankar kring konferensen COP21: COP21 – NU HOPPAS VI PÅ ETT BRA AVTAL I PARIS

Är det något som du/ni är stolta över att ni har gjort i Göteborg för att förbättra miljön?

– Massor! En sak som är unik och som vi har blivit väldigt uppmärksammade för det senaste året är att vi inkluderar utsläpp från konsumtion och inte bara produktion inom de geografiska gränserna som är det traditionella sättet att räkna, i vårt klimatstrategiska program för Göteborg. Göteborgs Stad gör mycket bra klimatarbete gällande till exempel transporter och energi.

Läs även: Hur jobbar Visions medlemmar med klimatfrågor

Har ni några spännande projekt i Göteborg som ni vill dela med er av?

– På samma tema som ovan så håller vi på miljöförvaltningen just nu på att utreda klimatpåverkan från alla inköp av varor och material som vi gör i Göteborgs Stad för att sedan kunna komma fram till mål och åtgärder för hur vi ska minska den. Vi tittar också på till exempel kollaborativ konsumtion och hur vi skulle kunna stödja en sådan utveckling i samhället, säger Linda.

Läs även: Nytt klimatavtal kräver schysta villkor

Sedan till sist, så undrar jag om du har något bra tips till andra kommuner som vill minska sin klimatpåverkan?

– Utred vilka utsläpp man har, sätt upp mål för att minska de stora utsläppen och besluta om åtgärder för att göra det. Sedan är det bara att köra! Och såklart finns det en massa goda exempel på strategier och åtgärder från andra kommuner att titta på. För de som redan har gjort det för de utsläpp som uppstår inom kommunens geografiska område - gör det även för konsumtionens klimatpåverkan, avslutar Linda.

Bidra till Musikhjälpen! Läs mer här: Bidra till Musikhjälpen – för att ingen ska behöva fly undan klimatet

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Vobba – möjlighet eller tvång?

Tomt på kontoret? Välkommen till vabruari. I februari kommer runt 200 000 föräldrar att stanna hemma från jobbet med sjuka barn. Allt fler väljer eller känner sig tvungna att "vobba", men vad är det egentligen som gäller?  för 13 dagar sedan

Nytt medlemserbjudande: Juristförsäkring

Vision kan nu erbjuda alla medlemmar i Vision att teckna en juristförsäkring via Folksam(/Familjens Jurist) till ett mycket förmånligt pris. Tecknar du försäkringen innan sista april så börjar den gälla direkt.  2020-01-13

Så lyckas du koppla bort jobbet i jul

Många har svårt att ta ledigt från jobbet under julen. Här kommer några tips från Angela Ahola, doktor i psykologi, om hur du kan koppla bort arbetet under julledigheten.  2019-12-16

Vision vill förhandla för högre pension inom kommun och region

Visions medlemmar får välfärden i Sverige att rulla. Ett utvecklande yrkesliv inom välfärden ska leda till en trygg pension. Idag har Vision mfl lämnat en förhandlingsframställan till arbetsgivaren för att höja avsättningarna till tjänstepension för anställda inom kommun och region.  2019-05-21

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb