×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Så klarar du de första dagarna efter semestern

2015-08-03

Är semestern slut? Här är några tips på hur du klarar av övergången från semester till jobb.

Fakta

4 tips som underlättar jobbstarten:

• Boka in två långhelger som belöning under hösten redan nu. Då känns inte perioden fram till jul så lång.

• Försök att snabbt – och gärna några dagar innan semesterns slut – att återgå till normal dygnsrytm om du ändrat den under semestern.

• Fokusera på att det är roligt att ha ett jobb. Fundera på vad alternativet vore.

• Gör en prioriteringslista för de första dagarna. Allt kan inte göras de första dagarna.

Källa: Kristina Glise, överläkare vid Institutet för stressmedicin i Göteborg och svd.se.

Känns det tungt att gå tillbaka till jobbet efter en lång och skön semester? Svd.se har pratat med Kristina Glise, överläkare och chef för patientmottagningen vid Institutet för stressmedicin i Göteborg, för att få några tips om hur man ska klara av att gå tillbaka till jobbet efter semestern.

– Många får lite ångest då man går från en tillvaro som är helt kravlös och nu ska in i selen igen och anpassa sig till arbetstider och en massa krav som måste levas upp till, säger Kristina Glise, överläkare och chef för patientmottagningen vid Institutet för stressmedicin i Göteborg.

Den obehagskänsla som många får inför att gå tillbaka till jobbet beror på att förändringar generellt ger oro hos människor. Man har haft nedvarning, lugn och lite mer sömn som man nu byter krav och tidiga morgnar när jobbet kallar. Oftast målar människor upp en bild av att det är mycket värre att komma tillbaka till jobbet än vad det sedan blir när man är på plats, menar Kristina Glise.

Det finns flera enkla åtgärder som man kan göra för att återkomsten till jobbet ska bli så skonsam som möjligt. Ett tips är att börja jobba på en onsdag så att arbetsveckan blir kortare, men ett misstag som många gör är att försöka ordna till allt jobb som har samlats på hög under semester under de första dagarna.

– Det är klokt att försöka planera och prioritera så att man inte gör allt på en dag. Använd första veckan förståndigt och portionera ut arbetsuppgifterna så att det känns överkomligt, säger Glise, till svd.se.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Tryggare arbetsvardag med nytt omställningsavtal

Arbetsmarknaden står inför förändrade spelregler. Digitala möjligheter leder till nya verksamhetsbehov – vissa jobb försvinner medan nya tillkommer. Omställningsavtalet finns där för att i alla lägen leverera en trygghet och en plan för vad som kommer hända härnäst i karriären.  för 3 dagar sedan

Medarbetare i Svenska kyrkan ska ha inflytande över lön och arbetstid

Reallöneökningar, en tydligare löneprocess och större inflytande över arbetstiden. Det är viktiga krav som Vision kommer att driva i avtalsrörelsen inom Svenska kyrkan.  för 5 dagar sedan

Ångestpodden om Socialrättsdagen: ”De som drabbas får aldrig glömmas bort”

Den 16 mars deltar Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg, skaparna av Ångestpodden, på Socialrättsdagen. På konferensen kommer de berätta om kampanjen #mellanstolarna – ett samarbete med Vision, BRIS, Suicide Zero och Hjärnkoll som engagerade socialministern Lena Hallengren.  för 7 dagar sedan

Nytt medlemserbjudande: Juristförsäkring

Vision kan nu erbjuda alla medlemmar i Vision att teckna en juristförsäkring via Folksam(/Familjens Jurist) till ett mycket förmånligt pris. Tecknar du försäkringen innan sista april så börjar den gälla direkt.  för 7 dagar sedan

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb