×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Få kommunchefer har utländskt namn

2015-08-22

Det är endast fyra av Sveriges 290 kommunchefer som har ett icke-svenskklingande namn. Det visar en genomgång som Dagens Arena har gjort.

286 av 290 av Sveriges kommunchefer har ett svenskklingande namn, det visar en genomgång som Dagens Arena har gjort. Dagens Arena har gått igenom Sveriges kommuner och landstings lista över de 290 kommunchefer som finns i Sverige och endast fyra av dessa har ett icke-svenskklingande namn.

– Många har i sina tidigare hemländer varit uteslutna från den politiska gemenskapen. Om de ser exempel på personer som de kan identifiera sig med i politiken väcker det förhoppningsvis samhällsengagemang hos fler, säger Besim Aho (S), som är ordförande i kommunfullmäktige i Södertälje och även ledamot i kommunstyrelsen.

Läs mer om mångfald.

Tidigare i veckan skrev även Dagens Arena om att två av tre kommunchefer är en man. Endast 35 procent är kvinnor.

Läs mer om jämställd.

– Det är anmärkningsvärt, framförallt när det finns ett så stort rekryteringsunderlag. Det påminner om näringslivet – kvinnorna finns på ingångsnivån, men männen sitter på den formella makten, säger Amanda Lundeteg, vd för Allbright, en stiftelse som arbetar för jämställdhet och diversifiering på ledande positioner i näringslivet, till Dagens Arena.

Det går dock framåt för jämställdheten bland kommuntopparna, 2011 så var det endast 26 procent av kommuncheferna som var kvinnor.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Vision vill förhandla för högre pension inom kommun och region

Visions medlemmar får välfärden i Sverige att rulla. Ett utvecklande yrkesliv inom välfärden ska leda till en trygg pension. Idag har Vision mfl lämnat en förhandlingsframställan till arbetsgivaren för att höja avsättningarna till tjänstepension för anställda inom kommun och region.  2019-05-21

Framgångar i nytt avtal med Arbetsgivaralliansen

Vision har tecknat nytt avtal för Skola/utbildning och Folkhögskola med Arbetsgivaralliansen. Nytt i avtalet är bland annat att föräldrar har rätt till föräldrapenningtillägg från och med första anställningsdagen.  2018-09-21

Så har ledningen engagerat sig för en bättre arbetsmiljö

Den dagliga arbetsmiljön engagerar såväl medarbetare och skyddsombud som chefer och politiker. VA Syd och Emmaboda kommun är två arbetsplatser som kan se effekten av att arbeta med Arbetsmiljöverkets föreskrifter om organisatorisk och social arbetsmiljö (OSA). Personalcheferna berättar om några konkreta insatser.  2018-04-18

Ökad trygghet genom systematiska satsningar på arbetsmiljön

När Arbetsmiljöverkets föreskrifter om organisatorisk och social arbetsmiljö började gälla 2016 var målet bland annat att minska stressen och kränkande särbehandling i arbetslivet. Vision har pratat med två arbetsgivare som genom en rad konkreta initiativ har förbättrat sin arbetsmiljö till följd av de nya riktlinjerna.  2018-04-04

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb