×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem.

Är du inte fullt arbetsför när du blir medlem behöver du kontakta försäkringsbolaget, eftersom det ställs vissa hälsokrav. Du måste också vara bosatt och folkbokförd i Sverige. Om du anmäler dig som medlem med startdatum bakåt i tiden ska du istället uppfylla kraven den dag du gör medlemsanmälan. Med fullt arbetsför menas att du kan utföra ditt vanliga arbete utan undantag, inte får ersättning som har samband med egen sjukdom, skada eller funktionshinder, eller har vilande sådan ersättning och inte av hälsoskäl har särskilt anpassat arbete, anställning med lönebidrag eller liknande. Är du sjuk kortare tid än 15 dagar räknas du som fullt arbetsför.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Bristen på medicinska sekreterare måste tas på allvar”

2015-08-11

I en undersökning som Ekot har gjort så är det mer än hälften av landstingen som uppger att det har blivit svårare att rekrytera medicinska sekreterare. ”Bristen på medicinska sekreterare måste tas på allvar, det blir en tuff arbetssituation på de arbetsplatser där det saknas personal”, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

13 av 21 landsting och regioner säger till Ekot att det har blivit svårare att rekrytera utbildade medicinska sekreterare och yrket ser nu att bli nästa bristyrke i vården.

– Bristen är en tydlig signal till arbetsgivarna att de behöver jobba smart med sin kompetensförsörjning och att det gäller att vara en arbetsgivare som medicinska sekreterare vill söka sig till och stanna hos. Visions medlemmar i yrket har varit med och jobbat fram 10 råd för effektiv vårdadministration, de råden ser vi gärna att arbetsgivaren tar till sig, säger Veronica Magnusson.

Läs: 10 goda råd för effektiv vårdadministration 

– Administrationen är en nyckelfunktion inom vården och ges våra medlemmar bra förutsättningar och villkor stödjer det en god vård. Bristen på medicinska sekreterare måste tas på allvar, det blir en tuff arbetssituation på de arbetsplatser där det saknas personal, säger Veronica Magnusson.

Det är en väldigt stor del medicinska sekreterare som närmar sig pensionärsåldern och SKL räknar i en prognos med att det kommer att behövas 9 000 olika vårdadministratörer inom en tioårsperiod. I höst startar 17 nya utbildningar runt om i landet men det räcker inte för att fylla behovet menar Pontus Juhlin, som är personalansvarig för hälso-och sjukvården i Region Kronoberg.

– Det har blivit svårare och svårare de senaste åren, och därför har vi jobbat för att få den här utbildningen till regionen och i våras fick vi besked om att vi får den här utbildningen, säger han till Ekot.

Vision ser också samma problem.

– Vision ser gärna att YH-utbildningarna i landet får en nationell kursplan som stärker professionen och ökar möjligheterna för rörlighet för den enskilde. Utbildningsplatserna är också för få i förhållande till de behov som finns, säger Veronica Magnusson.

Läs mer om medicinska sekreterare här: Medicinska sekreterare och rätt använd kompetens

 

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Stresskollen – ett handfast stöd vid förändring

Stress och arbetsmiljö är stora frågor som kan vara svåra att prata om på jobbet – särskilt i tider då en arbetsgrupp står inför stora förändringar. Här berättar vi om två arbetsplatser som använt Stresskollen som ett verktyg för att stärka gemenskapen i arbetslaget.  för 5 dagar sedan

Stort intresse för träff om mansnormer

Som en följd av samtalen om sexuella trakasserier under hashtagen #metoo arrangerar Vision tillsammans med organisationen MÄN den 8 maj en heldagsträff för medlemmar som definierar sig som män. Syftet är att förändra destruktiva mansnormer och främja jämställda arbetsplatser.  för 9 dagar sedan

Stresskollen visar vägen i Falköping

För att hjälpa arbetsplatser att ta tempen på sitt arbetsklimat har Vision skapat grupptestet Stresskollen. En av de arbetsgivare som genomfört testet storskaligt och med en långsiktig ambition är Falköpings kommun. Så här har testet hjälpt arbetsgivaren att blicka framåt.  för 12 dagar sedan

Utbildning en nyckel i arbetsmiljöarbetet

Chefer som arbetar nära verksamheten och i mindre arbetslag är några av ingredienserna i Emmaboda kommuns framgångsrecept. Det märks inte minst på de låga sjuktalen, som år efter år toppar listan över Sveriges lägsta. Kommunalrådet Ann-Marie Fagerström berättar om några betydelsefulla insatser som visat organisationen i rätt riktning.  för 13 dagar sedan

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb