×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem. Är du sjukskriven, eller har varit det de senaste tre månaderna, behöver du kontakta försäkringsbolaget eftersom det ställs vissa hälsokrav för att kunna få försäkringarna. Om du inte vill ha försäkringarna måste du kontakta försäkringsbolaget och tacka nej. Den automatiska anslutningen till försäkringarna gäller inte om du varit medlem i Vision under de senaste tolv månaderna.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan!

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Bristen på medicinska sekreterare måste tas på allvar”

2015-08-11

I en undersökning som Ekot har gjort så är det mer än hälften av landstingen som uppger att det har blivit svårare att rekrytera medicinska sekreterare. ”Bristen på medicinska sekreterare måste tas på allvar, det blir en tuff arbetssituation på de arbetsplatser där det saknas personal”, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

13 av 21 landsting och regioner säger till Ekot att det har blivit svårare att rekrytera utbildade medicinska sekreterare och yrket ser nu att bli nästa bristyrke i vården.

– Bristen är en tydlig signal till arbetsgivarna att de behöver jobba smart med sin kompetensförsörjning och att det gäller att vara en arbetsgivare som medicinska sekreterare vill söka sig till och stanna hos. Visions medlemmar i yrket har varit med och jobbat fram 10 råd för effektiv vårdadministration, de råden ser vi gärna att arbetsgivaren tar till sig, säger Veronica Magnusson.

Läs: 10 goda råd för effektiv vårdadministration 

– Administrationen är en nyckelfunktion inom vården och ges våra medlemmar bra förutsättningar och villkor stödjer det en god vård. Bristen på medicinska sekreterare måste tas på allvar, det blir en tuff arbetssituation på de arbetsplatser där det saknas personal, säger Veronica Magnusson.

Det är en väldigt stor del medicinska sekreterare som närmar sig pensionärsåldern och SKL räknar i en prognos med att det kommer att behövas 9 000 olika vårdadministratörer inom en tioårsperiod. I höst startar 17 nya utbildningar runt om i landet men det räcker inte för att fylla behovet menar Pontus Juhlin, som är personalansvarig för hälso-och sjukvården i Region Kronoberg.

– Det har blivit svårare och svårare de senaste åren, och därför har vi jobbat för att få den här utbildningen till regionen och i våras fick vi besked om att vi får den här utbildningen, säger han till Ekot.

Vision ser också samma problem.

– Vision ser gärna att YH-utbildningarna i landet får en nationell kursplan som stärker professionen och ökar möjligheterna för rörlighet för den enskilde. Utbildningsplatserna är också för få i förhållande till de behov som finns, säger Veronica Magnusson.

Läs mer om medicinska sekreterare här: Medicinska sekreterare och rätt använd kompetens

 

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Tre saker som rekryteraren kollar efter på din Linkedin-profil

Här kommer tre tips som kan öka dina odds att bli uppmärksammad på Linkedin.  2017-09-04

Inflytande är viktigt för att orka jobba länge

Om du har goda möjligheter att påverka ditt jobb minskar risken för att bli sjukpensionär. Det visar en ny forskningsöversikt om förtidspensionering.  2017-08-18

Så får du en mjukstart efter semestern

Hur kan du få en mjukstart efter sommarsemestern? Här kommer några tips till arbetsgivaren som kan ge medarbetarna en lugnare start efter ledigheten.  2017-08-09

Här är det lättast att få jobb

Det finns gott om jobb inom många yrken. Det visar en ny rapport som Arbetsförmedlingen presenterade i veckan. Allra hetast på arbetsmarknaden är bland annat sjuksköterskor, ingenjörer och socialsekreterare.  2017-06-30

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb