×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Bristen på medicinska sekreterare måste tas på allvar”

2015-08-11

I en undersökning som Ekot har gjort så är det mer än hälften av landstingen som uppger att det har blivit svårare att rekrytera medicinska sekreterare. ”Bristen på medicinska sekreterare måste tas på allvar, det blir en tuff arbetssituation på de arbetsplatser där det saknas personal”, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

13 av 21 landsting och regioner säger till Ekot att det har blivit svårare att rekrytera utbildade medicinska sekreterare och yrket ser nu att bli nästa bristyrke i vården.

– Bristen är en tydlig signal till arbetsgivarna att de behöver jobba smart med sin kompetensförsörjning och att det gäller att vara en arbetsgivare som medicinska sekreterare vill söka sig till och stanna hos. Visions medlemmar i yrket har varit med och jobbat fram 10 råd för effektiv vårdadministration, de råden ser vi gärna att arbetsgivaren tar till sig, säger Veronica Magnusson.

Läs: 10 goda råd för effektiv vårdadministration 

– Administrationen är en nyckelfunktion inom vården och ges våra medlemmar bra förutsättningar och villkor stödjer det en god vård. Bristen på medicinska sekreterare måste tas på allvar, det blir en tuff arbetssituation på de arbetsplatser där det saknas personal, säger Veronica Magnusson.

Det är en väldigt stor del medicinska sekreterare som närmar sig pensionärsåldern och SKL räknar i en prognos med att det kommer att behövas 9 000 olika vårdadministratörer inom en tioårsperiod. I höst startar 17 nya utbildningar runt om i landet men det räcker inte för att fylla behovet menar Pontus Juhlin, som är personalansvarig för hälso-och sjukvården i Region Kronoberg.

– Det har blivit svårare och svårare de senaste åren, och därför har vi jobbat för att få den här utbildningen till regionen och i våras fick vi besked om att vi får den här utbildningen, säger han till Ekot.

Vision ser också samma problem.

– Vision ser gärna att YH-utbildningarna i landet får en nationell kursplan som stärker professionen och ökar möjligheterna för rörlighet för den enskilde. Utbildningsplatserna är också för få i förhållande till de behov som finns, säger Veronica Magnusson.

Läs mer om medicinska sekreterare här: Medicinska sekreterare och rätt använd kompetens

 

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Vobba – möjlighet eller tvång?

Tomt på kontoret? Välkommen till vabruari. I februari kommer runt 200 000 föräldrar att stanna hemma från jobbet med sjuka barn. Allt fler väljer eller känner sig tvungna att "vobba", men vad är det egentligen som gäller?  2020-02-04

Så lyckas du koppla bort jobbet i jul

Många har svårt att ta ledigt från jobbet under julen. Här kommer några tips från Angela Ahola, doktor i psykologi, om hur du kan koppla bort arbetet under julledigheten.  2019-12-16

Medicinska sekreterare kräver bättre villkor

Medicinska sekreterare får vården att rulla, men de är för få. Lön och arbetsvillkor behöver förbättras för att locka fler till yrket. Det visar den rapport om medicinska sekreterare i Norden som Vision genomfört.  2019-10-08

Snabba tips inför lönesamtalet

Det är viktigt att du förbereder dig så mycket som möjligt inför ditt lönesamtal. Då är det lättare att argumentera för din lön och dina förmåner. Här får du fem tips på saker du kan göra för att förbereda dig.  2019-01-17

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb