×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Uppgifter: Taket i a-kassan höjs

2015-04-08

I höst kan taket i a-kassan höjas från dagens 18 700 kronor i månaden till 25 025 kronor i månaden, det erfar SVT Nyheter.

Det är SVT Nyheter som skriver att resultatet av budgetförhandlingarna mellan Socialdemokraterna och Vänsterpartiet leder till att taket i a-kassan kommer att höjas i höst.

En höjd a-kassa är en av de viktigaste portalfrågorna för Socialdemokraterna och Vänsterpartiet och fackföreningsrörelsen LO, TCO och Saco har drivit frågan.

SVT Nyheter erfar att en höjning kommer att träda kraft den 7 september och då höjs taket från dagens 18 700 kronor i månaden till 25 025 kronor i månaden. Det betyder att den maximala dagersättningen höjs från 680 kronor om dagen till 910 kronor per dag.

Den höjda ersättningen gäller under de första 100 dagarna och därefter sänks ersättningen till maximalt 760 kronor per dag under resten av arbetslöshetsperioden. Den lägsta ersättningen höjs från 320 kronor till 350 kronor.

I fjolårets höstbudget ville regeringen höja a-kassetaket men då stoppades den höjningen då budgetförslaget röstades ner.

Uppgifterna om höjningen togs emot positivt från TCO.

– TCO har arbetat för en förbättrad arbetslöshetsförsäkring i många år. En grundläggande del i det är ett höjt tak i a-kassan, säger TCO:s ordförande Eva Nordmark till SVT.

– Vi har varit tydliga med att det är det besked vi förväntar oss i den kommande budgeten. TCO kommer givetvis att välkomna en sådan höjning när regeringen presenterar den. Det är en avgörande fråga för såväl löntagare som för svensk omställningsförmåga på arbetsmarknaden, säger hon till SVT.

Om taket höjs i höst så blir det första gången på 13 år. Att höja taket och ersättningen i a-kassan beräknas kosta staten omkring 820 miljoner kronor.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Nu höjs taket i a-kassan – fortsatt nytta av inkomstförsäkringen

Från och med den 7 september höjs inkomsttaket i a-kassan. Taket höjs då till 25 025 kronor och de flesta av Visions medlemmar tjänar över det nya ersättningstaket och de har därför fortsatt nytta av inkomstförsäkringen.   2015-09-07

A-kassans tak höjs

I går tisdag röstade riksdagen ja till att höja ersättningen för arbetslösa från och med den 7 september. Den som tjänar 25 000 kronor i månaden kan då få ut 80 procent av lönen i a-kassan.  2015-06-17

Karlsson: ”Viktiga satsningar på a-kassan och ideella sektorn"

På onsdagen presenterade regeringen vårbudgeten och den innehöll flera välkomnade satsningar för att öka kvaliteten i välfärden.  2015-04-16

Bekräftat – a-kassan höjs

Nu är det klart att regeringen kommer att höja taket i a-kassan i höst.  2015-04-13

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb