×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Socialsekreterarnas arbetsförhållanden ska granskas – Vision välkomnar initiativet

2015-04-29

Hot och våld i arbetet är vanligt för de som arbetar inom socialtjänsten. Men nu vill Arbetsmiljöverket få bort de arbetsmiljöproblem som finns i socialtjänsten. Från och med april 2015 kommer de att starta en inspektionssatsning för att förbättra den organisatoriska och sociala arbetsmiljön för socialsekreterare.

Det är en landsomfattande granskning av arbetssituationen i socialtjänsten som Arbetsmiljöverket inleder i april.

– Psykisk ohälsa till följd av för hög arbetsbelastning är ett stort problem. Den rådande arbetssituationen inom socialtjänsten ger oftast inte möjligheter och förutsättningar för ett förebyggande arbetsmiljöarbete. Vi vill därför uppmärksamma arbetsgivare om både organisatorisk och social arbetsmiljö, säger Eva Karsten, arbetsmiljöinspektör, i ett pressmeddelande.

Vision välkomnar initiativet då läget inom socialtjänsten är allvarligt och det krävs akuta åtgärder för att säkra framtidens socialtjänst.

– Vision kommer att följa Arbetsmiljöverkets arbete med stort intresse. Det är mycket angeläget att få bukt med arbetsmiljön inom socialtjänsten och vi tycker att det är bra att inspektionerna sker på många ställen samtidigt. Då kan vi tydligt se de framgångsfaktorer som fungerar – och de mönster som inte fungerar, säger Veronica Karlsson, förbundsordförande i Vision.

Vision har gjort flera rapporter som har slagit fast att medarbetarna i socialtjänsten har en orimlig arbetsbelastning och att personalomsättningen är hög. Det kan gå så långt att socialsekreterare funderar på att byta yrke.

– Läget är akut och därför vill Vision se en nationell socialtjänstkommission. Samtidigt initierar vi nu ett lokalt arbete där vi hoppas på att få till snabba insatser tillsammans med arbetsgivarna för att förbättra situationen, säger Veronica Karlsson.

Läget är akut

Vision vill att i socialtjänstkommissionen ska ansvariga myndigheter, Socialstyrelsen, Inspektionen för vård och omsorg (IVO) samt Arbetsmiljöverket, samarbeta med parterna och samla all kunskap. Vision vill också att IVO:s uppdrag utvidgas och att myndigheten får ett rådgivande uppdrag kopplat till sina inspektioner.

– Våra lokala initiativ grundar sig bland annat på förslag från våra medlemmar inom socialtjänsten. Medarbetarna har stor kunskap om hur vi ska möta utmaningarna och skapa framtidens socialtjänst. Bland annat efterlyser de en stabil grundbemanning, en bra introduktion, ett maxtak för antalet ärenden per handläggare, tid för cheferna att leda och att arbetsgivaren tar tillvara medarbetarnas kompetens. De vill helt enkelt få tid att göra ett professionellt jobb, säger Veronica Karlsson.

Arbetsmiljöverket kommer i år att genomföra drygt 300 inspektioner i södra och östra delarna av landet. Satsningen med inspektioner kommer sedan att fortsätta under 2016-17 och då omfatta hela landet.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Veronica Magnusson: "Alla som arbetar med barn måste få förutsättningar att tillgodose barnens rättigheter"

Den 4 februari inleder Visions förbundsordförande Veronica Magnusson Barnkonventionsdagen tillsammans med JP Infonets VD Jörgen Palmberg.  för 4 dagar sedan

Jokkmokk vände rekryteringstrenden

Fler chefer med renodlat ansvar, ett nytt stipendium för de som vill plugga vidare och närhet till kommunens stödfunktioner. Det är några av framgångsfaktorerna som under de senaste åren förbättrat rekryteringsläget inom socialtjänsten i Jokkmokks kommun.  2019-09-20

Svårt men åt rätt håll med rekrytering till socialtjänsten

Det har blivit något lättare att rekrytera medarbetare till socialtjänsten. Men fortfarande anser 44 procent av landets socialchefer att det är fortsatt svårt att hitta personal, det visar årets upplaga av Visions Socialchefsrapport.  2019-09-20

Snabba tips inför lönesamtalet

Det är viktigt att du förbereder dig så mycket som möjligt inför ditt lönesamtal. Då är det lättare att argumentera för din lön och dina förmåner. Här får du fem tips på saker du kan göra för att förbereda dig.  2019-01-17

Till arkivet

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb