×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

  • Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Socialsekreterarnas arbetsförhållanden ska granskas – Vision välkomnar initiativet

2015-04-29

Hot och våld i arbetet är vanligt för de som arbetar inom socialtjänsten. Men nu vill Arbetsmiljöverket få bort de arbetsmiljöproblem som finns i socialtjänsten. Från och med april 2015 kommer de att starta en inspektionssatsning för att förbättra den organisatoriska och sociala arbetsmiljön för socialsekreterare.

Det är en landsomfattande granskning av arbetssituationen i socialtjänsten som Arbetsmiljöverket inleder i april.

– Psykisk ohälsa till följd av för hög arbetsbelastning är ett stort problem. Den rådande arbetssituationen inom socialtjänsten ger oftast inte möjligheter och förutsättningar för ett förebyggande arbetsmiljöarbete. Vi vill därför uppmärksamma arbetsgivare om både organisatorisk och social arbetsmiljö, säger Eva Karsten, arbetsmiljöinspektör, i ett pressmeddelande.

Vision välkomnar initiativet då läget inom socialtjänsten är allvarligt och det krävs akuta åtgärder för att säkra framtidens socialtjänst.

– Vision kommer att följa Arbetsmiljöverkets arbete med stort intresse. Det är mycket angeläget att få bukt med arbetsmiljön inom socialtjänsten och vi tycker att det är bra att inspektionerna sker på många ställen samtidigt. Då kan vi tydligt se de framgångsfaktorer som fungerar – och de mönster som inte fungerar, säger Veronica Karlsson, förbundsordförande i Vision.

Vision har gjort flera rapporter som har slagit fast att medarbetarna i socialtjänsten har en orimlig arbetsbelastning och att personalomsättningen är hög. Det kan gå så långt att socialsekreterare funderar på att byta yrke.

– Läget är akut och därför vill Vision se en nationell socialtjänstkommission. Samtidigt initierar vi nu ett lokalt arbete där vi hoppas på att få till snabba insatser tillsammans med arbetsgivarna för att förbättra situationen, säger Veronica Karlsson.

Läget är akut

Vision vill att i socialtjänstkommissionen ska ansvariga myndigheter, Socialstyrelsen, Inspektionen för vård och omsorg (IVO) samt Arbetsmiljöverket, samarbeta med parterna och samla all kunskap. Vision vill också att IVO:s uppdrag utvidgas och att myndigheten får ett rådgivande uppdrag kopplat till sina inspektioner.

– Våra lokala initiativ grundar sig bland annat på förslag från våra medlemmar inom socialtjänsten. Medarbetarna har stor kunskap om hur vi ska möta utmaningarna och skapa framtidens socialtjänst. Bland annat efterlyser de en stabil grundbemanning, en bra introduktion, ett maxtak för antalet ärenden per handläggare, tid för cheferna att leda och att arbetsgivaren tar tillvara medarbetarnas kompetens. De vill helt enkelt få tid att göra ett professionellt jobb, säger Veronica Karlsson.

Arbetsmiljöverket kommer i år att genomföra drygt 300 inspektioner i södra och östra delarna av landet. Satsningen med inspektioner kommer sedan att fortsätta under 2016-17 och då omfatta hela landet.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Ny praxis för vilka examina som kan ligga till grund för legitimation som hälso- och sjukvårdskurator

Från och med 1 juli 2019 är hälso- och sjukvårdskurator ett legitimationsyrke i Sverige. Det har därför införts en hälso- och sjukvårdskuratorsexamen som ska vara grunden för legitimation.  2020-02-19

Vobba – möjlighet eller tvång?

Tomt på kontoret? Välkommen till vabruari. I februari kommer runt 200 000 föräldrar att stanna hemma från jobbet med sjuka barn. Allt fler väljer eller känner sig tvungna att "vobba", men vad är det egentligen som gäller?  2020-02-04

Ångestpodden om Socialrättsdagen: ”De som drabbas får aldrig glömmas bort”

Den 16 mars deltar Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg, skaparna av Ångestpodden, på Socialrättsdagen. På konferensen kommer de berätta om kampanjen #mellanstolarna – ett samarbete med Vision, BRIS, Suicide Zero och Hjärnkoll som engagerade socialministern Lena Hallengren.  2020-01-13

Så lyckas du koppla bort jobbet i jul

Många har svårt att ta ledigt från jobbet under julen. Här kommer några tips från Angela Ahola, doktor i psykologi, om hur du kan koppla bort arbetet under julledigheten.  2019-12-16

Till arkivet

Oroliga tider är vår grej.

Just nu är vi inne i en tuff period med mycket oro både för ekonomi och smittspridning. Det väcker såklart många frågor. Vår rådgivning är kostnadsfri hela mars, även för dig som inte är medlem, och vi hjälper gärna till med råd och stöd kring alla frågor som har med ditt jobb att göra. 

Vision Direkt

Välkommen till Vision

Värna dina rättigheter. Försäkra din inkomst. Gå med i fack och a-kassan.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb