×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Veronica Karlsson, Violeta Kazic och Mona Lindén.

    Veronica Karlsson, Violeta Kazic och Mona Lindén.

Kompetensförsörjning och arbetsmiljöfrågor – två viktiga punkter i Falköping

2015-04-16

Visions Personalchefsbarometer 2015 var på tapeten när Veronica Karlsson, förbundsordförande i Vision, besökte Falköping under onsdagen.

Veronica Karlsson åkte till Falköping för att ta reda på hur det ser ut i kommunen när det gäller att säkra personalförsörjningen i framtiden.

– Det har gått jättebra i dag och det har varit väldigt många intressanta diskussioner. Jag började med att träffa kommunledningen och olika politiker och då pratade vi väldigt mycket om personalförsörjningen och hur man ser på framtiden utifrån Visions Personalchefsbarometer. I Falköping, som många andra kommuner, ser man att det kommer att bli svårt för chefer att arbeta strategiskt med rekrytering och att klara den framtida ledarförsörjningen. De jag träffade är väldigt medvetna om arbetsgivarens roll och den utmaning de står inför, säger Veronica Karlsson.

Sedan gjorde Veronica ett besök på ett reningsverk och biogasanläggning, där hon träffade Visionmedlemmar som är väldigt nöjda med sin arbetsmiljö.

– Man satsar mycket på biogas i Falköping och man försöker arbeta strategiskt med sitt miljöarbete och därför bygger de ut anläggningen och håller på med andra projekt för att utveckla miljöarbetet. Det var superspännande att se den delen där våra medlemmar finns och höra att de var väldigt nöjda med deras arbetsmiljö. De berättade att de fick vara delaktiga i bland annat nybyggnationen, så det var kul att se goda exempel där arbetsmiljön är bra, säger Veronica Karlsson.

Det sista arbetsplatsbesöket var på kommunens medborgarkontor.

– Där träffade jag två medlemmar som arbetar med att ge medborgarna rätt och bra information. De har ett projekt för nyanlända, som går ut på att de nyanlända får en språkvän som de kan fråga allt möjligt för att underlätta till att den nyanlända kommer in det svenska samhället. Det här är något som Den Falköpings kommun har satsat mycket på och det är Visionmedlemmar som har varit delaktiga att utveckla den projektet.

Falköpings kommuns hemsida kan du läsa mer om projektet och se filmer som berättar om hur det kan vara att vara nyanländ i Sverige. 

– I en av filmerna deltar en av Visions medlemmar som flydde till Sverige. Hon jobbar i dag på medborgarkontoret och jag blev rörd och väldigt stolt över våra medlemmar som gör detta jobb varje dag. Det här exemplet blev så konkret, avslutar Veronica Karlsson.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Vobba – möjlighet eller tvång?

Tomt på kontoret? Välkommen till vabruari. I februari kommer runt 200 000 föräldrar att stanna hemma från jobbet med sjuka barn. Allt fler väljer eller känner sig tvungna att "vobba", men vad är det egentligen som gäller?  för 14 dagar sedan

Tryggare arbetsvardag med nytt omställningsavtal

Arbetsmarknaden står inför förändrade spelregler. Digitala möjligheter leder till nya verksamhetsbehov – vissa jobb försvinner medan nya tillkommer. Omställningsavtalet finns där för att i alla lägen leverera en trygghet och en plan för vad som kommer hända härnäst i karriären.  2020-01-16

Ångestpodden om Socialrättsdagen: ”De som drabbas får aldrig glömmas bort”

Den 16 mars deltar Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg, skaparna av Ångestpodden, på Socialrättsdagen. På konferensen kommer de berätta om kampanjen #mellanstolarna – ett samarbete med Vision, BRIS, Suicide Zero och Hjärnkoll som engagerade socialministern Lena Hallengren.  2020-01-13

Så lyckas du koppla bort jobbet i jul

Många har svårt att ta ledigt från jobbet under julen. Här kommer några tips från Angela Ahola, doktor i psykologi, om hur du kan koppla bort arbetet under julledigheten.  2019-12-16

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb