×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Karlsson: ”Viktiga satsningar på a-kassan och ideella sektorn"

2015-04-16

På onsdagen presenterade regeringen vårbudgeten och den innehöll flera välkomnade satsningar för att öka kvaliteten i välfärden.

Regeringen presenterade på onsdagen sitt förslag till inriktning för den ekonomiska politiken inför budgetpropositionen för 2016. Utgångspunken är den politik som presenterades i budgetpropositionen i höstas.

– Satsningar på civilsamhället för att för att förbättra nyanländas etablering, traineejobb för unga samt höjt tak i a-kassan. Regeringens vårbudget innehåller flera välkomna satsningar för att öka kvaliteteten i välfärden. Bland annat satsas 30 miljoner kronor på verksamhet i civila samhället och kommuner som syftar till att skapa bättre förutsättningar för nyanlända att etableras i samhället, säger Veronica Karlsson, förbundsordförande i Vision och fortsätter:

– Det handlar om icke vinstdrivande verksamheter och aktörer som regeringen nu förstärker, och det är positivt. Vision har många medlemmar som jobbar inom den ideella sektorn. Här finns till exempel Stadsmissionen, där man har god erfarenhet av att erbjuda praktikplatser för nyanlända samt att ordna arbetsträning för människor med funktionshinder. Stadsmissionen och andra organisationer blir allt viktigare aktörer i välfärden, och erbjuder ett bra komplement till den välfärd som kommuner, landsting och regioner erbjuder.

Satsning på traineejobb

– Regeringen satsar också på traineejobb till arbetslösa ungdomar. Det är välkommet, inte minst då vi vet att välfärdssektorn behöver rekrytera över en halv miljon personer fram till 2022. Att skapa möjligheter för unga att få jobba i välfärden är ett bra sätt att visa på alla de spännande jobb som kommuner, landsting och regioner kan erbjuda, men som kanske inte är så kända.

Ett tillskott på en miljard kronor till äldreomsorgen

– Äldreomsorgen får ett tillskott på en miljard kronor i år och två miljarder nästa år för att öka antalet undersköterskor i äldreomsorgen. Vi välkomnar satsningen, men oroas över uppgifterna att pengarna ska tas från andra viktiga områden inom äldreomsorgen. Vi ser flera områden inom äldreomsorgen som behöver utvecklas och att regeringen då väljer at ta pengar som skulle gått till bland annat personalens utbildning och stöd till chefer (i form av utbildning) tycker vi är beklagligt, säger Veronica Karlsson.

Vad betyder en höjning i a-kassan?

– Höjningen av taket i a-kassan kommer att förbättra omställningen på arbetsmarknaden och öka inkomsttryggheten även för dem som tjänar lite mer. Det är en fråga som Vision, TCO och övriga förbund har kämpat för länge, och det känns härligt att vi nu ser ett resultat.

Är det något som du saknar i vårbudgeten?

– Vi hade gärna sett satsningar på att stärka ledarskapet i välfärden. Det handlar om chefers förutsättningar att vara goda ledare, och här finns det mycket som kan förbättras. Ett exempel är äldreomsorgen där satsningen på ny personal behöver breddas till att även omfatta fler chefer i äldreomsorgen. I dag har chefer i snitt 50 direkt underställda medarbetare och under sådana förutsättningar är den svårt att vara en närvarande chef. Vision har länge pekat på att ett maxantal av 25 underställda, säger Veronica Karlsson.

Läs regeringens pressmeddelande här.

 

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Vobba – möjlighet eller tvång?

Tomt på kontoret? Välkommen till vabruari. I februari kommer runt 200 000 föräldrar att stanna hemma från jobbet med sjuka barn. Allt fler väljer eller känner sig tvungna att "vobba", men vad är det egentligen som gäller?  2020-02-04

Så lyckas du koppla bort jobbet i jul

Många har svårt att ta ledigt från jobbet under julen. Här kommer några tips från Angela Ahola, doktor i psykologi, om hur du kan koppla bort arbetet under julledigheten.  2019-12-16

Jokkmokk vände rekryteringstrenden

Fler chefer med renodlat ansvar, ett nytt stipendium för de som vill plugga vidare och närhet till kommunens stödfunktioner. Det är några av framgångsfaktorerna som under de senaste åren förbättrat rekryteringsläget inom socialtjänsten i Jokkmokks kommun.  2019-09-20

Svårt men åt rätt håll med rekrytering till socialtjänsten

Det har blivit något lättare att rekrytera medarbetare till socialtjänsten. Men fortfarande anser 44 procent av landets socialchefer att det är fortsatt svårt att hitta personal, det visar årets upplaga av Visions Socialchefsrapport.  2019-09-20

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb