×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Friare arbetstider ger en bättre arbetsmiljö

2015-04-01

I en dansk studie framgår det att de som kan påverka sina arbetstider får en bättre arbetsmiljö.

Hur stor påverkan har ett inflytande över sin arbetstid på arbetsmiljön? Det är något forskare på Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø har undersökt i en studie där de varit på 14 olika arbetsplatser där personalen arbetade oregelbundna tider.

De anställde fick möjligheten att önska hur arbetstiden skulle läggas upp och sedan undersökte forskarna om det påverkade de anställda. De tittade bland annat på faktorer som stress, arbetstillfredsställelse, känslomässiga och kvantitativa krav, stöd från chef och kollegor.

– Inflytande över arbetstiden gynnar både sömnen och familjelivet. Men det är lite överraskande att det också har positiva effekter på den psykosociala arbetsmiljön i form av kvantitativa krav och arbetspress. En tidigare studie har tvärtom visat att pressen i arbetet ökade då man införde prioriterad arbetstid, säger en av forskarna professor Anne Helene Garde på Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, enligt duochjobbet.se

Hur arbetar Vision för att medlemmarna ska kunna påverka sina arbetstider?

– Det är tydligt att frågan om att få mer inflytande över sin egen arbetstid är högt prioriterad hos Visions medlemmar. Vision driver därför krav om att öka inflytandet över arbetstidens förläggning på samtliga avtalsområden. Inom alltfler yrken har betydelsen av när arbetsuppgifterna utförs minskat. Kvaliteten och resultatet är det viktiga, inte när och var arbetet utförs. Självklart måste man ta hänsyn till verksamhetens krav. Men därutöver finns det ofta ett stort utrymme kvar där arbetstagaren bör få möjlighet att anpassa arbetstiden efter egna behov, säger Matteus Canevall, ombudsman på Vision.

Hur för Vision samtal mellan arbetsgivare och arbetare kring arbetstider?

– När det gäller arbetstid är det bra om kollektivavtalen i större utsträckning öppnas upp så att de möjliggör att chef och medarbetare kan träffa enskilda överenskommelser om arbetstiden. Detta är genomfört på flera avtalsområden och inom andra pågår sådana diskussioner. Bland annat driver Vision frågan om att införa förtroendearbetstid på flera avtalsområden. I flera andra kollektivavtal har också en sådan möjlighet införts, på yrkande av Vision. Detta gäller exempelvis avtal som Vision har tecknat med Arbetsgivaralliansen och Svenska kyrkan.

Förtroendearbetstid är att man träffar en överenskommelse med sin chef som ger dig som arbetstagare ett ökat ansvar och inflytande över arbetstiden och när man ska jobba, totalt sett ska man dock jobba lika mycket, berättar Matteus Canevall.

– Förtroendearbetstid kan passa för de flesta yrken, så länge förutsättningarna klargörs tydligt. Utöver eventuella förväntningar på närvaro vissa dagar eller tider, beslutar arbetstagaren själv när man vill arbeta och när man vill vara ledig. Vill man gå klockan 11 någon dag för att man har ett ärende och det är lite att göra på jobbet så går det bra. Behöver man arbeta mer en vecka för att få undan något så styr man själv över det. Vill man ta en långlunch för att hinna med ett ärende beslutar man själv om det. När det inte är lika viktigt när arbetet utförs kan man i större utsträckning fokusera på resultatet, vilket är positivt också för verksamheten, avslutar Matteus Canevall.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Nytt avtal ska göra jobbet som deltidsbrandman hållbart

Den 30 april har Vision och Brandmännens Riksförbund tecknat ett nytt tre−årigt avtal med arbetsgivarorganisationerna SKL och Sobona. Med avtalet vill parterna göra det viktiga uppdraget som deltidsbrandman mer attraktivt och hållbart. Det innebär bland annat högre ersättning för insatser.  2019-04-30

Framgångar i nytt avtal med Arbetsgivaralliansen

Vision har tecknat nytt avtal för Skola/utbildning och Folkhögskola med Arbetsgivaralliansen. Nytt i avtalet är bland annat att föräldrar har rätt till föräldrapenningtillägg från och med första anställningsdagen.  2018-09-21

Jenny Stake Fredriksson och Jan-Eric Rönngren, förhandlingsledare vid Arbetsgivaralliansen, och Faraj Abuiseifan
Ombudsman på Vision.

Lön och fungerande löneprocess – centrala i yrkande

Nu börjar avtalsrörelsen för ett nytt avtal för Trossamfund och ekumeniska organisationer (TEO).  2017-09-04

12 nya avtal klara med KFS

Vision har kommit överens med KFS om tolv nya kollektivavtal.  2017-06-26

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb