×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Digital arbetsmiljö i fokus på Arbetsmiljödagen

2015-04-27

På tisdag är det Världsdagen för Arbetsmiljö och i år fokuserar Vision på den digitala arbetsmiljön.

Världsdagen för Arbetsmiljö arrangeras varje år den 28 april. I år vill Vision att den digitala arbetsmiljön får ett större fokus på arbetsplatserna.

– Digital arbetsmiljö är ett så pass nytt område där Vision vill vara pionjärer. Vision har under många år påpekat hur viktiga arbetsmiljöfrågorna är, men tyvärr så har frågorna inte fått tillräckligt med uppmärksamhet nationellt. Men nu är det en het fråga och när det gäller digital arbetsmiljö så vill jag att man ska tänka på Vision. Vi var väldigt tidigt ute och pratade om den digitala arbetsmiljön och vi har olika verktyg för att förbättra den på arbetsplatsen om det skulle behövas, säger Carola Löfstrand, Visions expert på arbetsmiljöfrågor.

Vision i Karlstad skickade ut en IT-enkät till drygt 700 medlemmar i Karlstad för att ta reda på hur IT-miljön fungerade på arbetsplatsen.

– Vi gjorde det delvis för att bilda opinion om arbetsmiljön men även för att göra något inför internationella Arbetsmiljödagen, berättar Lénie Ivarsson, huvudskyddsombud i Vision Karlstad.

Vad hade ni hoppats att få för resultat på den här digitala IT-skyddsronden?

– Vi har inte gjort någon skyddsrond tidigare och nu passade det väldigt bra att göra en då vi är mitt i en upphandling om en ny IT-plattform. Vi vill delta mer aktivt och ha mer att säga till om när det gäller nya program, system eller upphandlingar. Tyvärr så var det ett lågt deltagande men vi ser ändå vår chans att kunna hämta kunskap från vårt eget hus i och med svaren från den digitala IT-skyddsronden, säger Lénie Ivarsson.

Resultatet från den digitala IT-skyddsronden visade att Visions medlemmar i Karlstads kommun anser att IT-stöd underlättar arbetet, men de upplever att de får lägga 29 minuter om dagen på att lösa IT-strul.

En annan viktig punkt är att 72 procent av de som svarat upplever att de inte har någon möjlighet att påverka då system ska utvecklas eller köpas in.

– Visions medlemmar besitter en stor digital kompetens, vilket Vision hoppas ska synliggöras och premieras i de kommande arbetsvärderingarna samt i löneprocessen, skriver Vision Karlstad i utvärderingen av rapporten.

Hur uppmärksammar ni dagen? Tipsa webbredaktionen på webbredaktionen@vision.se eller gå in och diskutera IT-problemen här

Här hittar ni mer om hur ni kan få en bra digital arbetsmiljö.

Här kan ni läsa mer om IT-skyddsrond.

I höstas släppte Vision en rapport om den digitala arbetsmiljön. Här kan ni läsa den.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Vobba – möjlighet eller tvång?

Tomt på kontoret? Välkommen till vabruari. I februari kommer runt 200 000 föräldrar att stanna hemma från jobbet med sjuka barn. Allt fler väljer eller känner sig tvungna att "vobba", men vad är det egentligen som gäller?  2020-02-04

Tryggare arbetsvardag med nytt omställningsavtal

Arbetsmarknaden står inför förändrade spelregler. Digitala möjligheter leder till nya verksamhetsbehov – vissa jobb försvinner medan nya tillkommer. Omställningsavtalet finns där för att i alla lägen leverera en trygghet och en plan för vad som kommer hända härnäst i karriären.  2020-01-16

Nytt medlemserbjudande: Juristförsäkring

Vision kan nu erbjuda alla medlemmar i Vision att teckna en juristförsäkring via Folksam(/Familjens Jurist) till ett mycket förmånligt pris. Tecknar du försäkringen innan sista april så börjar den gälla direkt.  2020-01-13

Vision vill förhandla för högre pension inom kommun och region

Visions medlemmar får välfärden i Sverige att rulla. Ett utvecklande yrkesliv inom välfärden ska leda till en trygg pension. Idag har Vision mfl lämnat en förhandlingsframställan till arbetsgivaren för att höja avsättningarna till tjänstepension för anställda inom kommun och region.  2019-05-21

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb