×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem. Är du sjukskriven, eller har varit det de senaste tre månaderna, behöver du kontakta försäkringsbolaget eftersom det ställs vissa hälsokrav för att kunna få försäkringarna. Om du inte vill ha försäkringarna måste du kontakta försäkringsbolaget och tacka nej. Den automatiska anslutningen till försäkringarna gäller inte om du varit medlem i Vision under de senaste tolv månaderna.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan!

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Anna från Vision ny i Fairtrades styrelse

2015-04-24

På fredagen valdes Anna Nilsson in i Fairtrade Sveriges styrelse. Anna är ordförande i Visions Lundaavdelning och ledamot i förbundsstyrelsen. "Det ska bli spännande att sätta sig in ännu mer i Fairtrades arbete", säger hon.

Vision är en av medlemsorganisationerna i Fairtrade Sverige som arbetar för fattigdomsbekämpning och hållbar utveckling genom rättvis handel. Intresset för Fairtrade-märkta produkter har ökat rejält på senare år. På tre år har försäljningsvärdet av Fairtrade-märkta varor mer än fördubblats under 2014 ökade försäljningen med 37 procent.

På Fairtrade Sveriges årsmöte på fredagen valdes Anna Nilsson in i föreningens styrelse. Förutom att vara aktiv förtoendevald i Vision som avdelningsordförande i Lund och ledamot i förbundsstyrelsen, har hon ett engagemang i Fairtrade, bland annat i styrgruppen för Fairtrade city i Lund.

- Fairtrade handlar om rättvisa, och det är ett konkret sätt att bekämpa fattigdom tillsammans, säger hon.

Vision är medlem i Fairtrade. Varför då?
- Som fackförbund jobbar vi för schysta villkor, inte bara för oss här hemma utan för alla. Vi engagerar oss internationellt på många sätt, och det som Fairtrade gör är verkligen hands on.

Vad kommer du att bidra med i Fairtrades styrelse?
- Strategiskt arbete. Det har vi jobbat mycket med i Vision. Jag är en doer och har ett stort engagemang för det som Fairtrade gör.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Vision medverkade på hållbarhetskonferens

I tisdags hölls en konferens där Agenda 2030-delegationen presenterade sin rapport för hur Sverige ska vara ledande i genomförandet av Agenda 2030 – FNs globala mål för en hållbar utveckling. Rapporten presenterades av civilminister Ardalan Shekarabi och Isabella Lövin, minister för internationell utvecklingssamarbete och klimat. Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, var en av talarna på Dramatens scen.  2017-06-16

Pressbild.

Tio sämsta länderna att jobba i

På tisdagen släppte världsfacket ITUC:s en lista över de sämsta länderna att jobba i enligt Global Rights Index. Mord, fängelse, hot och våld drabbar arbetstagarna och fackligt aktiva i dessa länder.  2017-06-13

Visions solidaritetsfond stödjer fackföreningsrörelsen i Turkiet

Visions solidaritetsfond samlar in pengar till insatser världen över. Det kan vara till fackförbund som behöver stöd, eller till fackligt aktiva som fängslats på grund av sitt engagemang. Visions solidaritetsfond har i maj 2017 beslutat att skänka 120 000 kronor till turkiska fackförbund och fackmedlemmar.  2017-05-23

Dulce María Zavala.

Visions stöd ger hopp i Honduras

I höstas beslutade Vision att skänka pengar ur solidaritetsfonden till bland annat Dulce María Zavala och fackförbundet ANDEPH i Honduras. Här berättar Dulce María Zavala vad pengarna har gått till.  2017-04-21

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb