×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Medicinska sekreterare drar ifrån

De medicinska sekreterarna har haft bättre löneutveckling procentuellt än allmänsjuksköterskorna i 13 av 19 landsting de senaste åren. Räknar man löneökningen i kronor så har de medicinska sekreterarna fått mer i 10 landsting. Mest knappar de in i Jämtlands och Blekinge läns landsting.

Jämtlands medicinska sekreterare har i snitt ökat sin månadslön med 2700 kronor (13 procent) mellan 2009 och 2013. Allmänsjuksköterskorna har under samma period höjt snittlönen med 1200 kronor (5 procent). Utvecklingen är ungefär densamma i Blekinge.

Kerstin Persson, Vårdförbundets förhandlingschef, menar att allmänsjuksköterskorna har fått stå tillbaka lönemässigt när landstingen av rekryteringsskäl har satsat på specialistsjuksköterskor och nyanställda.

Men det finns även landsting som går i motsatt riktning. Allmänsjuksköterskornas lönelyft i kronor har varit större i sex landsting, bland annat i Sörmland och Västerbotten.

Visions ombudsman Kjell Svahn säger att de medicinska sekreterarnas löner har pressats upp lite i de landsting där rekryteringen har varit svår.

–Men det är fortfarande marginellt utifrån vad vi på Vision vill åstadkomma när det gäller löneökning. Jag önskar också att arbetsgivaren kunde öka lönespridningen mer. I dag går det inte att göra lönekarriär som medicinsk sekreterare.

Sanna Åkesson, medicinsk sekreterare på Blekingesjukhuset, är inte särskilt nöjd med löneläget. Ett år efter examen tjänar hon drygt 21 000 kronor i månaden.

–Problemet är att det inte går att komma upp så mycket lönemässigt. När jag jämför med kolleger så har jag nästan lika mycket betalt som dem som jobbat i tio år. Det finns inga chefspositioner att söka, det är oftast sjuksköterskor som får de jobben, säger hon.

 

Så mycket ökade lönerna för medicinska sekreterare, sjuksköterskor och läkare i respektive landsting.

Nyheter

Så lyckas du koppla bort jobbet i jul

Många har svårt att ta ledigt från jobbet under julen. Här kommer några tips från Angela Ahola, doktor i psykologi, om hur du kan koppla bort arbetet under julledigheten.  2019-12-16

Medicinska sekreterare kräver bättre villkor

Medicinska sekreterare får vården att rulla, men de är för få. Lön och arbetsvillkor behöver förbättras för att locka fler till yrket. Det visar den rapport om medicinska sekreterare i Norden som Vision genomfört.  2019-10-08

Snabba tips inför lönesamtalet

Det är viktigt att du förbereder dig så mycket som möjligt inför ditt lönesamtal. Då är det lättare att argumentera för din lön och dina förmåner. Här får du fem tips på saker du kan göra för att förbereda dig.  2019-01-17

Andreas Dits.

Dags att planera in höst- och julledigheten

Just nu kan julen kännas väldigt långt borta. Men det kan redan nu vara smart att börja planera in julledigheten och annan ledighet i höst och vinter.  2018-10-10

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb