×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision Rikstolk får betalt för facklig tid

Nu ska alla tolkar som är medlemmar i Vision kunna få mer stöd från facket. Vision Rikstolk har tecknat ett avtal med förbundet som innebär att en person får betalt av förbundet för att jobba fackligt en dag i veckan.

Vision företräder drygt 700 tolkar utspridda över hela landet. Eftersom de allra flesta inte är anställda utan är uppdragstagare har de ingen arbetsgivare som betalar de förtroendevaldas fackliga tid. De som jobbar fackligt får ingen ersättning och går dessutom miste om de pengar de skulle ha fått om de tog ett tolkuppdrag istället.

Vision Rikstolk har tidigare fått en viss ersättning från förbundet baserat på avgifterna som medlemmarna betalat in. Men de pengarna har enligt Chris Kosanovic, ordförande i Vision Rikstolk, i stort sett bara räckt till styrelsens resekostnader till fyra styrelsemöten om året.

I det nya avtalet får Rikstolk ersättning som ska räcka till facklig tid en dag i veckan. Det innebär att Chris Kosanovic kommer att få ersättning för den tid han lägger ner på sitt fackliga uppdrag.

–Jag tycker att förbundet ska ha en eloge för den här satsningen, säger han.

Tolkarna kan visserligen ringa till rådgivarna på Vision Direkt som alla andra medlemmar men Chris Kosanovic säger att tolkarna har så speciella förhållanden att det ofta krävs specialistkunskap för att kunna hjälpa dem.

–Till en början kommer jag att fortsätta som förut men framöver kanske vi kommer att införa telefontid en dag i veckan, säger han.

Avtalet med Vision innebär också att tolkarnas förtroendevalda får en extra ersättning för resor och andra kostnader när de behöver hjälpa medlemmar i förhandlingar eller liknande saker på plats.

Nyheter

Så får du en lugn jul

Efter en intensiv höst har det äntligen blivit dags för några dagars julledighet. Det innebär tid för den så viktiga återhämtningen. Men julen kan också vara en riktig stressfälla – här är de bästa knepen som kan få dig att varva ner.  för 4 dagar sedan

Ny överenskommelse ökar stödet när arbetslivet förändras

Vision har tillsammans med arbetsgivarorganisationerna SKR och Sobona undertecknat en principöverenskommelse om kompetensutveckling och omställning. Konkret betyder det bättre stöd till medlemmar som har jobb som kommer att försvinna eller förändras mycket framöver.  för 9 dagar sedan

Ledare i vision

Vill utveckla dig själv och är en stolt facklig ambassadör som aktivt vill bidra till ett hållbart arbetsliv? Är du en framtida ledare i Vision? Då är det hög tid att söka utbildningen Ledare i Vision!  för 11 dagar sedan

IT-strul kostar välfärden miljarder

Visions medlemmar i kommuner och regioner förlorar runt 34 minuter om dagen på krånglande och dåligt anpassade IT- system. Totalt kan det här kosta välfärden upp till 30 miljarder kronor. Det visar en ny rapport från Vision.  för 4 dagar sedan

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb