×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

  • Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision vill ha gräns för antal ärenden

2014-10-14

Arbetsvillkoren för socialsekreterare har försämrats så kraftigt att det finns stor risk för att deras hälsa försämras och för att de begår ödesdigra misstag. Nu efterlyser Vision ett mått på hur många ärenden en socialsekreterare kan ha.

Flera rapporter har under den senaste tiden visat att arbetsbelastningen och villkoren för socialsekreterare försämrats. I helgen skrev forskaren Pia Tham vid Högskolan i Gävle en debattartikel i Dagens Nyheter om den kaotiska situationen på socialkontor hon granskat.

Unga och oerfarna socialsekreterare lämnas ofta ensamma med stora högar med utredningar, utan att ha fått någon introduktion och utan stöd från mer erfarna kollegor.

Undersökningen visar också att kraven har ökat påtagligt. Nästan varannan socialsekreterare uppger att de ofta måste arbeta över. Mer än var tredje uppger att jobbet påverkar hem och familjeliv negativt och att de känner sig hårt pressade.

Vision föreslår nu flera åtgärder för att förbättra situationen. Bland annat bör alla nyutexaminerade socialsekreterare få ett års planlagd introduktion för att snabbare komma in i yrket. Den förslaget kommer förbundet driva både gentemot Sveriges Kommuner och Landsting och lokalt mot arbetsgivarna i kommunerna.

Vision anser också att Socialstyrelsen bör få i uppdrag att ta fram riktlinjer för ett nationellt mått för hur många ärenden en socialsekreterare kan ha.

–Vi är inte ute efter ett specifikt tal utan vill att Socialstyrelsen tar fram ett sammanvägt tal där man tar hänsyn till saker som till exempel personalens erfarenhet och ärendenas komplexitet. Vi vill också att personalen på arbetsplatserna sätter sig ner och resonerar om hur många ärenden de har och vad som är rimligt, säger Kristina Folkesson, socialpolitisk strateg på Vision.

Nyheter

Ny praxis för vilka examina som kan ligga till grund för legitimation som hälso- och sjukvårdskurator

Från och med 1 juli 2019 är hälso- och sjukvårdskurator ett legitimationsyrke i Sverige. Det har därför införts en hälso- och sjukvårdskuratorsexamen som ska vara grunden för legitimation.  2020-02-19

Vobba – möjlighet eller tvång?

Tomt på kontoret? Välkommen till vabruari. I februari kommer runt 200 000 föräldrar att stanna hemma från jobbet med sjuka barn. Allt fler väljer eller känner sig tvungna att "vobba", men vad är det egentligen som gäller?  2020-02-04

Ångestpodden om Socialrättsdagen: ”De som drabbas får aldrig glömmas bort”

Den 16 mars deltar Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg, skaparna av Ångestpodden, på Socialrättsdagen. På konferensen kommer de berätta om kampanjen #mellanstolarna – ett samarbete med Vision, BRIS, Suicide Zero och Hjärnkoll som engagerade socialministern Lena Hallengren.  2020-01-13

Så lyckas du koppla bort jobbet i jul

Många har svårt att ta ledigt från jobbet under julen. Här kommer några tips från Angela Ahola, doktor i psykologi, om hur du kan koppla bort arbetet under julledigheten.  2019-12-16

Till arkivet

Oroliga tider är vår grej.

Just nu är vi inne i en tuff period med mycket oro både för ekonomi och smittspridning. Det väcker såklart många frågor. Vår rådgivning är kostnadsfri hela mars, även för dig som inte är medlem, och vi hjälper gärna till med råd och stöd kring alla frågor som har med ditt jobb att göra. 

Vision Direkt

Välkommen till Vision

Värna dina rättigheter. Försäkra din inkomst. Gå med i fack och a-kassan.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb