×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Tranås telefonister mordhotade

Personalen i Tranås kommun har under en längre tid varit utsatta för mordhot och kränkningar. Kommunen har polisanmält hoten.

Ann-Marie Ljunggren, säkerhetsansvarig i stadshuset och chef för receptionen, säger att personen som ständigt hotar och kränker personalen är känd och att han ibland kan ringa upp till 80 gången om dagen.

–Nu måste vi sätta ned foten och har beslutat att polisanmäla alla hot. Man ska inte acceptera att bli kallad för vad som helst. Personalen orkar inte höra det här längre, säger Ann-Marie Ljunggren.

Sedan tidigare är entrén till stadshuset låst. Personalen kan också fälla ner ett galler för receptionen och fly ut bakvägen genom dörrar vid ett nödläge. Kommunen har dock inte förstärkt bevakningen i stadshuset på grund av hoten.

–Men det finns en larmknapp som går direkt till väktare som rör sig på stan, säger Ann-Marie Ljungren.

Hoten och kränkningarna har pågått under flera år och börjar ofta med att personen vill bli kopplad till någon kommunanställd. När han inte blir det kommer hoten och de grova kräkningarna.

– Han har hotat att lägga en bomb under stadshuset och skjuta någon i receptionen med k-pist, säger Ann-Marie Ljunggren.

Li Ohlsson, Visions avdelningsordförande i Tranås, har stöttat receptionisterna och även informerat om Visions samtalsstöd dit medlemmar kan ringa och få professionell hjälp i krissituationer. Hon tycker också att arbetsgivaren har tagit hoten på allvar. Personalen får bland annat säkerhetsutbildningar med jämna mellanrum.

–Det är bra att de har gjort polisanmälningar. Man ska inte känna sig rädd när man svarar i telefon, säger hon.

Nyheter

Så lyckas du koppla bort jobbet i jul

Många har svårt att ta ledigt från jobbet under julen. Här kommer några tips från Angela Ahola, doktor i psykologi, om hur du kan koppla bort arbetet under julledigheten.  2019-12-16

Jokkmokk vände rekryteringstrenden

Fler chefer med renodlat ansvar, ett nytt stipendium för de som vill plugga vidare och närhet till kommunens stödfunktioner. Det är några av framgångsfaktorerna som under de senaste åren förbättrat rekryteringsläget inom socialtjänsten i Jokkmokks kommun.  2019-09-20

Svårt men åt rätt håll med rekrytering till socialtjänsten

Det har blivit något lättare att rekrytera medarbetare till socialtjänsten. Men fortfarande anser 44 procent av landets socialchefer att det är fortsatt svårt att hitta personal, det visar årets upplaga av Visions Socialchefsrapport.  2019-09-20

Kvinnliga chefer presterar bättre

I en amerikansk studie bedöms kvinnliga chefer att prestera bättre än manliga på 17 av 19 kompetensområden som är viktiga för ledarskap.  2019-08-19

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb