×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

S, V och MP vill ha bort ”vinstjakten” i välfärden

2014-10-06

Skattemedel ska stanna i välfärden – inte berika enskilda företag eller individer. Det är de tre rödgröna partierna nu överens om. Ändrade regler kan komma först 2016.

De tre rödgröna partierna vill göra en stor utredning kring nya regler för driften av skattefinansierad verksamhet inom skola, äldreomsorg, sjukhus, primärvård och HVB-hem. Syftet är att eventuella överskott ska återföras till verksamheten – ”vinstjakten” måste stoppas, anser partierna.

Utredaren ska bland annat titta på begränsningar att göra vinst vid försäljning av en verksamhet, bemanningskrav, att kommunerna ska ha veto om nya skolor med vinstintresse ska etableras, upphäva ”tvångs-LOV” och stoppa skatteplanering.

Partierna vill dessutom att kollektivavtal eller liknande villkor ska vara ett krav vid upphandling. Det ska även gälla underentreprenörer. Kommuner och landsting ska också ta hänsyn till miljön vid upphandlingar.

Verksamheter som skolor och vårdcentraler ska öppet redovisa sin ekonomi, oavsett om de drivs i offentlig eller privat regi. Offentlighetsprincipen, meddelarfrihet och meddelarskydd ska också gälla oavsett driftsform.

Utredningen ska starta i januari men att få fram nya regler och lagar kan ta tid.

-Det här handlar om att se till att skattepengarna går till välfärd och inte till vinster, därför vill vi se till att utreda på riktigt att vi inte har bolag som i första hand styrs av vinstintresset, bland annat vill vi utreda ideella organisationers möjlighet att bedriva välfärdsverksamhet. Vi vill behålla mångfalden men få bort vinstjakten, säger statsminister Stefan Löfven (S), till Aftonbladet.

Arbetsgivarorganisationen Vårdföretagarna är inte glada över uppgörelsen utan skriver i ett pressmeddelande att överenskommelsen bygger på myter och anekdoter och att det slår mot vårdens småföretagare och entreprenörer.

Även företrädare för Alliansen är kritiska. Jan Björklund (FP), säger till Aftonbladet att Löfven inte kommer att få stöd för förslaget av något Alliansparti i riksdagen.

-Det kommer i praktiken innebära att intresset kommer att minska och att nya friskolor inte kommer startas. För att få igenom det här måste de söka stöd hos Sverigedemokraterna.

Nyheter

Ångestpodden om Socialrättsdagen: ”De som drabbas får aldrig glömmas bort”

Den 16 mars deltar Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg, skaparna av Ångestpodden, på Socialrättsdagen. På konferensen kommer de berätta om kampanjen #mellanstolarna – ett samarbete med Vision, BRIS, Suicide Zero och Hjärnkoll som engagerade socialministern Lena Hallengren.  2020-01-13

Så lyckas du koppla bort jobbet i jul

Många har svårt att ta ledigt från jobbet under julen. Här kommer några tips från Angela Ahola, doktor i psykologi, om hur du kan koppla bort arbetet under julledigheten.  2019-12-16

Veronica Magnusson: "Alla som arbetar med barn måste få förutsättningar att tillgodose barnens rättigheter"

Den 4 februari inleder Visions förbundsordförande Veronica Magnusson Barnkonventionsdagen tillsammans med JP Infonets VD Jörgen Palmberg.  2019-12-10

Medicinska sekreterare kräver bättre villkor

Medicinska sekreterare får vården att rulla, men de är för få. Lön och arbetsvillkor behöver förbättras för att locka fler till yrket. Det visar den rapport om medicinska sekreterare i Norden som Vision genomfört.  2019-10-08

Till arkivet

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb