×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Politiker portad efter anmälan om kränkning

2014-10-14

En tjänsteman i Kungälvs kommun har anmält en politiker för kränkande särbehandling. Politikern har fråntagits sitt passerkort och får inte komma in i stadshuset.

Det var på ett möte i stadshuset i Kungälv som politikern enligt tjänstemannen kommenterade hennes utseende och bland annat sade ”det är synd att man är så gammal”.

Den kvinnliga tjänstemannen har nu gjort en anmälan till kommunen om kränkande särbehandling. I den skriver hon att hon omedelbart kände sig illa till mods, kränkt och förminskad och att kommentarer som rör utseende och ålder inte hör hemma på politiska sammanträden.

Kommunen har inlett en utredning. Både tjänstemannen och politikern ska få ge sina versioner av händelsen. De har också erbjudits samtalsstöd hos företagshälsovården.

Kommunchefen Magnus Gyllenstad säger att situationen är komplicerad på grund av att det handlar om en tjänsteman och en politiker, vilket inte är reglerat i kommunens policy.  Kommunen ansvarar för tjänstemannen och det politiska partiet för sina förtroendevalda.

–Vi har varit i kontakt med både Arbetsmiljöverket och Sveriges Kommuner och Landsting som bekräftar att det här är ett oreglerat område. Men det viktiga i det här läget är att den anställda verkligen känner att vi tar hennes anmälan på allvar, säger han.

Politikerns gruppledare har tagit ifrån politikern passerkortet och förbjudit honom att vistas i stadshuset. Politikern själv uppger i en skrivelse till kommunledningen att han inte haft för avsikt att kränka tjänstemannen.

–Vår sammanställning ska vara klar om en vecka, sedan får vi se hur vi går vidare, säger kommunchefen Magnus Gyllenstad.

Nyheter

Så lyckas du koppla bort jobbet i jul

Många har svårt att ta ledigt från jobbet under julen. Här kommer några tips från Angela Ahola, doktor i psykologi, om hur du kan koppla bort arbetet under julledigheten.  2019-12-16

Jokkmokk vände rekryteringstrenden

Fler chefer med renodlat ansvar, ett nytt stipendium för de som vill plugga vidare och närhet till kommunens stödfunktioner. Det är några av framgångsfaktorerna som under de senaste åren förbättrat rekryteringsläget inom socialtjänsten i Jokkmokks kommun.  2019-09-20

Svårt men åt rätt håll med rekrytering till socialtjänsten

Det har blivit något lättare att rekrytera medarbetare till socialtjänsten. Men fortfarande anser 44 procent av landets socialchefer att det är fortsatt svårt att hitta personal, det visar årets upplaga av Visions Socialchefsrapport.  2019-09-20

Kvinnliga chefer presterar bättre

I en amerikansk studie bedöms kvinnliga chefer att prestera bättre än manliga på 17 av 19 kompetensområden som är viktiga för ledarskap.  2019-08-19

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb