×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nej till fler lediga dagar i kyrkan

Arbetsgivarna i Svenska kyrkan säger nej till att anställda ska få byta in semesterdagstillägget mot fler lediga dagar. Därmed sprack Visions mål att få in möjligheten i det centrala avtalet.

Fakta

  • Tillägget som kommunanställda får i samband med semestern är 0,605 procent av lönen.
  • Den som tjänar 25 000 kronor och har 25 semesterdagar får alltså 3 781 kronor i semesterdagstillägg.
  • Vision rekommenderar att de som har 25 dagar semester ska få byta pengarna mot fem lediga dagar. De som har 31 eller 32 dagars semester bör få sex dagar.
  • Eftersom bytet innebär att inkomsten minskar påverkar bytet även pension och sjukpenning. Om man bara gör det under några år är effekten marginell.

–Det var tråkigt, vi hade stora förväntningar på det här, säger Visions ombudsman Matteus Canevall.

Vision och Svenska kyrkan har under en längre tid förhandlat om att de anställda ska få byta ut pengarna man får i semesterdagstillägget mot fem eller sex lediga dagar extra om året. Tanken var att bytet skulle bli en rättighet för alla medlemmar genom att det skrevs in i det centrala avtalet.

Men nu har Svenska kyrkan sagt nej till Visions avtalsförslag efter att ha hämtat in synpunkter från de lokala arbetsgivarna. Enligt Matteus Canevall är vissa positiva till möjligheten medan andra är oroliga för vilka konsekvenser det skulle få för verksamheten, till exempel att man skulle tvingas ta in vikarier när anställda får mer ledighet.

–Inom kommunerna upplever vi inte att det har varit ett problem. Att man har rätt att växla innebär inte att alla arbetstagare kommer att göra det. Rimligtvis kommer intresset att vara störst hos de yngre som har färre semesterdagar, säger Matteus Canevall.

Över 100 kommuner har infört möjligheten att byta semesterdagstillägget mot fler lediga dagar utan att rättigheten finns i det centrala avtalet. Det blev möjligt genom att man i det centrala öppnade för parterna att träffa lokala avtal om semesterväxling.

Matteus Canevall tror inte att ett byte är helt kört inom Svenska kyrkan. Han hoppas att Visions medlemmar och förtroendevalda ska fortsätta engagera sig i frågan.

–På förhållandevis kort till har vi lyckats teckna ett hundratal lokala kollektivavtal om växling av semesterdagstillägget i kommunerna tack vare våra förtroendevalda. Vi vet att det är en förmån som medlemmarna värderar högt. Om vi lyckas visa på ett motsvarande intresse inom kyrkans område ökar chansen att vi får igenom ett yrkande om växling av semesterdagstillägget i nästa avtalsrörelse.

Nyheter

Medarbetare i Svenska kyrkan ska ha inflytande över lön och arbetstid

Reallöneökningar, en tydligare löneprocess och större inflytande över arbetstiden. Det är viktiga krav som Vision kommer att driva i avtalsrörelsen inom Svenska kyrkan.  för 8 dagar sedan

Så lyckas du koppla bort jobbet i jul

Många har svårt att ta ledigt från jobbet under julen. Här kommer några tips från Angela Ahola, doktor i psykologi, om hur du kan koppla bort arbetet under julledigheten.  2019-12-16

Snabba tips inför lönesamtalet

Det är viktigt att du förbereder dig så mycket som möjligt inför ditt lönesamtal. Då är det lättare att argumentera för din lön och dina förmåner. Här får du fem tips på saker du kan göra för att förbereda dig.  2019-01-17

Andreas Dits.

Dags att planera in höst- och julledigheten

Just nu kan julen kännas väldigt långt borta. Men det kan redan nu vara smart att börja planera in julledigheten och annan ledighet i höst och vinter.  2018-10-10

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb