×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Hög omsättning på socialchefer

Att vara socialchef är ett spännande och utmanande jobb som är fullt av överraskningar. Trots det är omsättningen hög. Hälften av landets socialchefer har varit på sin tjänst kortare tid än tre år. Det visar Visions socialchefsbarometer.

Varje år tar fackförbundet Vision ”tempen” på landets socialchefer. I år har cirka 200 socialchefer i små och stora kommuner svarat på frågor om bland annat personalförsörjning, innovationer och kontakt med media.

Resultatet visar att nästan alla trivs bra med sitt arbete. Ju längre du har jobbat på din tjänst desto bättre trivs du. Men andelen nyanställda socialchefer är hög. 20 procent av landets socialchefer är nya på jobbet och de finns framför allt i mindre kommuner.

En av de kanske viktigaste uppgifterna för socialchefen är att rekrytera kvalificerade medarbetare till socialtjänsten. Enligt enkätundersökningen är rekryteringsbehovet generellt i balans. Det som är svårast att få tag på är spetskompetens, som verksamhetschefer och socialsekreterare. Svårast är att rekrytera socialsekreterare till den sociala barn- och ungdomsvården.

Ny fråga för i år är den om betydelsen av innovationer i socialtjänsten. Nästan samtliga anser att innovationer kan bidra till bättre kvalitet i verksamheten. Drygt 90 procent anser också att det finns ett klimat som stimulerar innovationsarbete i den kommun man jobbar i. Men här skiljer sig svaren beroende på om du jobbar i en större eller mindre kommun. Bara var femte socialchef som är verksam i en kommun med 10 000-20 000 invånare, anser att det finns ett klimat som stimulerar innovationer.

Även när det gäller frågan om hur ofta socialcheferna har kontakt med media och om de får det stöd de behöver från arbetsgivaren, svarar socialcheferna olika beroende på om de jobbar i en stor eller liten kommun. Ingen av de som arbetar i stora kommuner saknar stöd i samband med mediakontakter medan var fjärde socialchef i mindre kommuner uppger att de saknar stöd.

– Det här är en viktig arbetsvillkorsfråga. Det här är en yrkesgrupp som har mycket kontakt med media och de som behöver måste få stöd från till exempel kommunikationsavdelningen. I takt med att sociala medier utvecklats, så är enskilda personer mycket mer exponerade för kommentarer på nätet och ibland reella hot, säger Kristina Folkesson, välfärdspolitisk strateg på Vision.

Text: av Susanne Blick, Chefen i Fokus

Nyheter

Jokkmokk vände rekryteringstrenden

Fler chefer med renodlat ansvar, ett nytt stipendium för de som vill plugga vidare och närhet till kommunens stödfunktioner. Det är några av framgångsfaktorerna som under de senaste åren förbättrat rekryteringsläget inom socialtjänsten i Jokkmokks kommun.  2019-09-20

Svårt men åt rätt håll med rekrytering till socialtjänsten

Det har blivit något lättare att rekrytera medarbetare till socialtjänsten. Men fortfarande anser 44 procent av landets socialchefer att det är fortsatt svårt att hitta personal, det visar årets upplaga av Visions Socialchefsrapport.  2019-09-20

Kvinnliga chefer presterar bättre

I en amerikansk studie bedöms kvinnliga chefer att prestera bättre än manliga på 17 av 19 kompetensområden som är viktiga för ledarskap.  2019-08-19

Bra kollegor och en bra chef – drömarbetsplatsen 2019

Vad lägger grunden för en drömarbetsplats? Det har ManpowerGroup undersökt och högst upp på listan kommer bra kollegor och därefter kommer en bra chef.  2019-06-24

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb