×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fler vill starta utbildning för tandsköterskor

2014-10-10

17 olika orter kan få tandsköterskeutbildningar nästa år. Totalt handlar det om 20 utbildningar och 519 utbildningsplatser, en kraftig ökning jämfört med tidigare år.

Fakta

Dessa orter kan få en utbildning 2015/16 (antal platser)

Kungsbacka   (30)

Tranås           (35) + (35)

Värnamo       (35)

Växjö            (25) + (20)

Luleå             (30)

Norrtälje        (30)

Stockholm     (30) + (35)

Katrineholm (30)

Uppsala         (35)

Västerås         (30)

Mariestad       (24)

Örebro           (25)

Sollefteå        (35)

Södertälje      (30)

Göteborg       (35)

Uddevalla      (35)

En undersökning som Tidningen Vision gjorde i våras visar att det kommer att bli stor brist på tandsköterskor de kommande två åren. Det beror dels på massiva pensionsavgångar dels på få nyexaminerade tandsköterkor.

Nu visar ny statistik från Myndigheten för Yrkeshögskolan, MYH, att antalet utbildningsanordnare som vill starta utbildningar ökar kraftigt.

Totalt har myndigheten fått in ansökningar om att få starta 20 utbildningar på 17 olika orter. Sammanlagt rör det sig om 519 utbildningsplatser för hösterminen 2015 och vårterminen 2016. Alla utbildningar är på 300 YH-poäng vilket motsvarar studier under ett och ett halvt år.

Det kan jämföras med 2012 och 2013 då det kom in ansökningar om att starta 12 respektive 15 utbildningar.

De 15 ansökningarna 2013 ledde till att nio nya utbildningar startade. I januari beslutar MYH om vilka nya utbildningar som får klartecken.

Nyheter

Så lyckas du koppla bort jobbet i jul

Många har svårt att ta ledigt från jobbet under julen. Här kommer några tips från Angela Ahola, doktor i psykologi, om hur du kan koppla bort arbetet under julledigheten.  2019-12-16

Brist på tandsköterskor kan leda till felbehandlingar

Det råder stor brist på tandsköterskor i hela landet konstaterar Vision i en ny rapport. Det riskerar att leda till längre tandvårdsköer och sämre patientsäkerhet. För att behålla erfaren personal och rekrytera nya medarbetare måste arbetsgivarna göra långsiktiga lönesatsningar och erbjuda moderna villkor.  2019-01-28

Snabba tips inför lönesamtalet

Det är viktigt att du förbereder dig så mycket som möjligt inför ditt lönesamtal. Då är det lättare att argumentera för din lön och dina förmåner. Här får du fem tips på saker du kan göra för att förbereda dig.  2019-01-17

Andreas Dits.

Dags att planera in höst- och julledigheten

Just nu kan julen kännas väldigt långt borta. Men det kan redan nu vara smart att börja planera in julledigheten och annan ledighet i höst och vinter.  2018-10-10

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb