×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Dålig stresshantering i kyrkan

2014-10-24

När Arbetsmiljöverket inspekterade 1 700 arbetsplatser fick sex av tio anmärkningar på sitt arbete mot stress och psykosocial ohälsa. Allra sämst var de religiösa samfunden.

Psykisk ohälsa är det snabbast växande arbetsmiljöproblemet. En ny rapport visar att man kan bli sjuk på grund av att man har för höga krav på sig i jobbet samtidigt som man inte kan påverka sin situation.

Det är också farligt att ha en pressad arbetssituation där man inte får uppskattning för sitt hårda arbete, att man är rädd att förlora jobbet på grund av nedläggningshot och att man känner bristande medmänsklighet på arbetsplatsen.

–Det är oroväckande. Alla arbetsgivare har en skyldighet att fånga upp risker för arbetsrelaterad stress hos personalen på samma sätt som man undersöker andra risker för ohälsa och olycksfall på arbetsplatsen, säger Håkan Olsson, avdelningschef på Arbetsmiljöverket, i ett pressmeddelande.

Under början av oktober har Arbetsmiljöverket kontrollerat hur arbetsgivare på små och medelstora arbetsplatser identifierar, dokumenterar och åtgärdar riskerna.

1 700 arbetsplatser har inspekterats i olika branscher: Förskolor, tillverkning, transport, hotell och restaurang, bank och finans samt religiösa samfund.

Allra sämst på att upptäcka och göra något för att minska stressen bland de anställda var arbetsgivarna inom de religiösa samfunden. Där fick 83 av 100 arbetsplatser, det vill säga 75 procent, anmärkningar på att de hade för dåliga rutiner.

I biblioteksbranschen var arbetet mot stress något bättre. Där fick 59 av 103, nästan 60 procent, anmärkningar på att det fanns brister.

–Varje arbetsplats måste hitta lösningar utifrån de egna förhållandena. Saknas kompetens att komma igång med att systematiskt och metodiskt hantera de psykosociala riskerna, kan man behöva anlita expertis utifrån, till exempel företagshälsovård, säger Håkan Olsson.

Nyheter

Vobba – möjlighet eller tvång?

Tomt på kontoret? Välkommen till vabruari. I februari kommer runt 200 000 föräldrar att stanna hemma från jobbet med sjuka barn. Allt fler väljer eller känner sig tvungna att "vobba", men vad är det egentligen som gäller?  2020-02-04

Så lyckas du koppla bort jobbet i jul

Många har svårt att ta ledigt från jobbet under julen. Här kommer några tips från Angela Ahola, doktor i psykologi, om hur du kan koppla bort arbetet under julledigheten.  2019-12-16

Snabba tips inför lönesamtalet

Det är viktigt att du förbereder dig så mycket som möjligt inför ditt lönesamtal. Då är det lättare att argumentera för din lön och dina förmåner. Här får du fem tips på saker du kan göra för att förbereda dig.  2019-01-17

Andreas Dits.

Dags att planera in höst- och julledigheten

Just nu kan julen kännas väldigt långt borta. Men det kan redan nu vara smart att börja planera in julledigheten och annan ledighet i höst och vinter.  2018-10-10

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb