×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Anställda på HVB-hem avstängda

2014-10-24

Ungdomar på ett HVB-hem i Uppvidinge kommun har känt sig illa behandlade av personer i personalen. Flera anställda är nu avstängda medan utredningar pågår.

Lex Sarah-anmälningar om missförhållanden på HVB-hemmet för ensamkommande flyktingbarn har skickats in till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo. Skolan där ungdomarna går har också skickat in en anmälan till kommunen. Enligt anmälningarna känner sig ungdomarna illa behandlade av en del av personalen.

Fyra anställda är avstängda medan utredning pågår. Fackförbunden Vision och Kommunal har informerats.

- Vi har pratat med våra medlemmar om anklagelserna. Vi tycker inte att avstängningen är rätt men förstår att det måste göras för att komma vidare i utredningen, säger Anette Kinhamer, huvudskyddsombud för Vision i Uppvidinge kommun.

Redan för ett år sedan berättade en annan pojke om missförhållanden på hemmet men det ska inte ha kommit till kommunledningens kännedom. Chefen på kommunledningsförvaltningen, som är ansvarig för boendet har inte gått att nå under dagen. Men socialchef Susanne Winsth, som nu satt in annan personal på boendet beklagar situationen.

- Vi har haft två stora möten med grabbarna och de är såklart besvikna. Men det här har kommit oss till kännedom ganska sent. Nu har vi satt in personal från öppenvården som har kompetens att jobba där. Jag vill också säga att det fortfarande finns personal där som vi har fortsatt stort förtroende för, säger hon.

Nyheter

Jokkmokk vände rekryteringstrenden

Fler chefer med renodlat ansvar, ett nytt stipendium för de som vill plugga vidare och närhet till kommunens stödfunktioner. Det är några av framgångsfaktorerna som under de senaste åren förbättrat rekryteringsläget inom socialtjänsten i Jokkmokks kommun.  2019-09-20

Svårt men åt rätt håll med rekrytering till socialtjänsten

Det har blivit något lättare att rekrytera medarbetare till socialtjänsten. Men fortfarande anser 44 procent av landets socialchefer att det är fortsatt svårt att hitta personal, det visar årets upplaga av Visions Socialchefsrapport.  2019-09-20

Kvinnliga chefer presterar bättre

I en amerikansk studie bedöms kvinnliga chefer att prestera bättre än manliga på 17 av 19 kompetensområden som är viktiga för ledarskap.  2019-08-19

Bra kollegor och en bra chef – drömarbetsplatsen 2019

Vad lägger grunden för en drömarbetsplats? Det har ManpowerGroup undersökt och högst upp på listan kommer bra kollegor och därefter kommer en bra chef.  2019-06-24

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb