×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Avtal ska ge studenter jobb i kommun och landsting

2014-12-17

Nu ska det bli lättare för studenter att jobba i kommuner och landsting under terminerna. Vision och flera andra fackförbund har tecknat ett nytt kollektivavtal med Sveriges Kommuner och Landsting.

Enligt det nya avtalet som gäller från och med årsskiftet ska studenter kunna anställas i kommuner och landsting medan de läser på högskola eller universitet. I praktiken är det möjligt redan i dag men det nya avtalet ska uppmuntra arbetsgivarna att göra det i större utsträckning.

Tanken är att studenterna ska kunna knyta viktiga kontakter inför arbetslivet och att kommuner och landsting ska kunna locka till sig välutbildad och attraktiv arbetskraft.

–De flesta studenter jobbar under studietiden, många av dem på okvalificerade jobb. Det här ger dem en bra chans att prova på de jobb som man utbildar sig till, säger Matteus Canevall, ombudsman på Visions funktion för löner och yrkesvillkor.

Studenterna kommer att anställas terminsvis och riktmärket är att arbetstiden ska vara i genomsnitt högst 15 timmar i veckan.  Arbetstiden ska planeras efter studierna och lönen ska sättas individuellt enligt samma principer som för alla andra anställda.

En nyhet i avtalet med SKL jämfört med liknande avtal är att alla studenter är garanterade en mentor på arbetsplatsen.

­– Mentorn ska vara en person som kan förmedla yrkeskunskaper och se till att studenten kommer in i verksamheten. Bestämmelsen visar på att det handlar om mer än ett extrajobb och gör förhoppningsvis att en studentmedarbetaranställning inom kommun eller landsting blir ett attraktivt alternativ, säger Matteus Canevall.

Visions förbundsordförande Veronica Karlsson tror att avtalet kan bli en bra möjlighet för kommuner och landsting att rekrytera kvalificerade medarbetare. Under de kommande fem åren behöver sektorn anställa över 400 000 personer.

­– Ganska få unga akademiker tror att drömjobbet finns hos kommuner, landsting och regioner. Ofta beror det på en låg kännedom om vilka arbetsuppgifter sektorn kan erbjuda. Genom att anställa studentmedarbetare har arbetsgivarna chansen att visa upp alla de spännande, och ibland okända, arbetsuppgifter som finns i sektorn, säger hon.

Studentmedarbetaravtalet mellan fackförbunden Vision, SSR, Ledarna, Teaterförbundet och Akademikeralliansen och arbetsgivarorganisationerna Sveriges Kommuner och Landsting samt Pacta ska utvärderas senast 31 december 2016.

Läs mer:
För chefer om studentmedarbetare
För studenter om studentmedarbetare
För förtroendevalda om studentmedarbetare

Nyheter

Ny överenskommelse ökar stödet när arbetslivet förändras

Vision har tillsammans med arbetsgivarorganisationerna SKR och Sobona undertecknat en principöverenskommelse om kompetensutveckling och omställning. Konkret betyder det bättre stöd till medlemmar som har jobb som kommer att försvinna eller förändras mycket framöver.  för 9 dagar sedan

Student

Just nu kan du som student bli medlem i Vision helt kostnadsfritt – under hela din studietid! Erbjudandet gäller till 31 december 2019.  2019-11-27

Visions socionomstipendium lyfter kompetens om funktionshinder

Hur definieras begreppet kompetens i arbetet med intellektuella funktionsnedsättningar? Det var frågeställningen som den tidigare studenten Diana Rashid valde att undersöka i sin masteruppsats under våren 2019. Nu belönas uppsatsen med Visions socionomstipendium om 20 000 kronor.  2019-10-21

Eva-Lotta Nilsson, förhandlingschef på Vision

Vägen till friskare arbetsplatser går genom samverkan

Hög sjukfrånvaro är negativ för alla. Det innebär sämre livskvalitet för medarbetare och förlorade kompetenser och ökade kostnader för arbetsgivare. Nu finns en ny vägledning som ska underlätta arbetet i centrala samverkansgrupper och skyddskommittéer. Vägledningen innehåller bland annat framgångsfaktorer och förslag på en arbetsprocess för att hitta en väg till friskare arbetsplatser.  2019-10-04

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb