×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Eva-Lotta Nilsson.

    Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

2019-09-23

Tidningen Vision nr 6 2019. ”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.

Eva-­Lotta Nilsson glädjer sig framför allt åt att 61 procent av de förtroendevalda tycker att löneprocessen fungerar bra eller mycket bra. För fyra år sedan var andelen 25 procent.

– Men man måste komma ihåg att både ­förtroendevalda och lönesättande chefer byts ständigt ut. Vi måste hela tiden underhålla ­löneprocessen.

Vi har talat med medlemmar som har fått extra satsningar men är missnöjda med sina låga löner. Vad kan Vision göra för dem?

– Det är viktigt att arbetsgivarna håller i satsningarna länge. De måste ha en plan för hur lönestrukturen ska se ut, vilka grupper de behöver satsa på för att kunna behålla och rekrytera personal. Där måste vi i Vision ligga på.

Är det några som Vision vill satsa extra på under den kommande avtalsperioden?

– Vi har inte gjort sådana prioriteringar centralt, hur det blir framöver vet jag inte. Vi är mitt uppe i förberedelser inför avtalsrörelse nu. För många grupper handlar det om bättre löneutveckling och lönespridning. De har en sammanpressad lönebild och svårt att göra en lönekarriär inom sitt yrke.

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum