×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Privat foto: Maria karlsson

    Privat foto: Maria karlsson

Vad är det bästa med att viga par?

2019-06-03

Tidningen Vision nr 4 2019. Fem frågor till Maria Karlsson, receptionist och vigselförrättare i Vara kommun.

– Det är den högtidliga stunden. Att gifta sig är en stor sak för folk och att jag får vara den som viger dem är en fin känsla. Jag känner mig speciell och stolt i den stunden.

Oftast är det politiker och höga tjänstemän som är vigselförrättare. Hur kom det sig att du som är receptionist fick uppdraget?

– Förut jobbade jag med att administrera de borgliga vigslarna i kommunen men sedan var det en kollega på kansliet som föreslog mig till kommunstyrelsen som vigselförrättare. Jag var jättestolt att få ett sådant hedersuppdrag.

Hur går det till att få rätt att viga folk?

– Kommunstyrelsen skickade in mitt namn till länsstyrelsen och jag fick göra ett test med frågor om en massa lagar och förordningar. Sedan fick jag ett förordnande på fyra år. Sedan får man göra ett nytt test varje gång förordnandet går ut.

Hur många par har du vigt under de här sex åren?

– Jag räknade faktiskt inför en intervju i personaltidningen Varaktigt för ett tag sedan och kom fram till att det är 90 par. På alla hjärtans dag i februari varje år har vi drop-in vigslar på Bjertorps slott, då brukar det komma ett 30-tal par.

Vilken vigsel kommer du ihåg mest?

– Det var när jag vigde min bästa barndomskompis som jag har känt sedan vi var väldigt små. Det var en överraskningsvigsel under ett 50-årskalas. Det var väldigt speciellt och då var det svårt att hålla känslorna i styr.   

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum