×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Störst ökning i skolan

2019-06-03

Tidningen Vision nr 4 2019. Skoladministratörerna är de administratörer i kommunerna som fått störst löneökningar de senaste två åren.

För två år sedan låg skoladministratörerna i bottenskiktet när det gäller medellöner för administratörer i kommunerna. Nu är yrkesgruppen en av de som ligger högst. Under de senaste två åren har medellönen ökat med 7 procent.

Enligt Medlingsinstitutet ökade lönerna för alla anställda i landet med knappt fem procent under 2017 och 2018. Alla administratörsgrupper i kommunerna fick alltså löneökningar som låg över den nivån.

I regionerna ligger däremot löneökningarna under fem procent. Undantaget är yrkesgruppen administratör övrigt där bland andra arkivassistent, inköpsassistent och upphandlingsadministratör ingår. För dem ökade medellönen med 7,1 procent. Allra lägst löneökningar fick receptionisterna i regionerna med 2,8 procent. Det är också den grupp som har lägst medellön.

I Svenska kyrkan är administratörslönerna i snitt högre än i kommuner och regioner. Högst löneökningar fick ekonomissistenterna.     

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum