×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Enligt den tidigare lönekonsulten Ingrid Enulf i Lund har det varit mycket strul med det nya systemet. Foto: André De Loisted

    Enligt den tidigare lönekonsulten Ingrid Enulf i Lund har det varit mycket strul med det nya systemet. Foto: André De Loisted

Stökigt vid systembyte

2019-06-03

Tidningen Vision nr 4 2019. Ofärdiga funktioner och alltför basic utbildning. Det var några saker som gjorde att arbetsmiljön blev rörig när man införde ett nytt lönesystem i Lund.

I oktober 2018 sjösattes det nya systemet, Personec P, i Lunds kommun. Ingrid Enulf, tidigare lönekonsult och nu utbildningssamordnare, menar att det jobbigaste var att det inte var klart när det togs i bruk.

– Ofta visste vi inte svaret på frågor vi fick, och inte heller hur vi kunde hitta dem. Vi fick söka och famla.

Med Personec P infördes ett gemensamt HR-system som ersatte flera gamla. När det var klart för användning kopplades alla medarbetare på direkt. Det skapade ett tryck på löneenheten, då det uppstod många fel som berodde på bristande konvertering från gamla system.

– Man borde pilotat in en förvaltning åt gången för att kunna upptäcka barnsjukdomar.

I dag har mycket rättats till och arbetsmiljön är bättre. Ingrid tror att vissa problem kunnat undvikas genom bättre utbildning.

– Den var inte anpassad för en människa som är lönekompetent, den var för basic.

Kritiken har riktats uppåt och facket har fört dialog med ledningen sen starten. Lönechefen Malin Sörensson håller med om Ingrids kritik.

– Vi trodde på modellen när vi gick in i den, men efteråt har vi sett vad som gick fel. Vi hade behövt en längre implementeringsperiod där vi kunnat kvalitetssäkra systemet.

Susanna Forssblad

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum