×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Foto: Privat.

    Foto: Privat.

Vad säger patienterna om att du är med på ronden?

2019-08-19

Tidningen Vision nr 5 2019. Fem frågor till Kim Björn medicinsk sekreterare i Norrtälje sjukhus, avdelning 3 (kirurgen).

– Jag försöker att hålla mig i bakgrunden för att ge dem så mycket privatliv som de kan få. Det kan vara jobbigt nog för dem som det är. Och än har ingen sagt något.

Varför är du med på ronden?

– Det började med att en sjuksköterska på min avdelning tyckte att det var mycket dubbeldokumentation eller att information inte alltid kom in i journalen vid ronder. Det var inte patientsäkert och ledde till att sjuksköterskor skötte mycket administration efter ronderna. Så de frågade mig om jag kunde hjälpa till på något sätt. För mig kändes det självklart.

Så vad gör du?

– Sedan i mars skriver jag daganteckningar/rondsammanfattningar i överläkarens namn, både under föregående sittrond och under själva patientronden.

Vad är bäst med att du är med på ronden?

– Eftersom jag har datorn med mig kan läkarna få snabbare svar om medicin och prover. Dessutom syns jag som medicinsk sekreterare mer i verksamheten. Men största fördelen är att jag gör det jag är bäst på, medan sköterskor och läkare kan ägna mer tid åt patienterna, som de är bäst på.

Kan din kompetens användas i fler uppgifter?

– Eventuellt ska jag sköta protokollföringen på avdelningens arbetsplatsträffar. Och vi håller ögonen öppna för om jag kan ta över andra administrativa uppgifter för att avlasta vårdande kolleger.

Artiklar

Till arkivet

Kim Björn

Yrke: Medicinsk sekreterare.
Arbetsplats: Norrtälje sjukhus, avdelning 3 (kirurgen).
Ålder: 29 år.
Intressen: Brädspel, att sticka och att hänga hemma.
Bor: Lägenhet i Norrtälje.
Bästa arbetsredskap: Google använder jag flitigt. Där kan jag till exempel kolla hur något syndrom stavas, och jag kan förlora mig i DRG-kodning, som jag tycker är så kul.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum