×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Foto: Mostphotos

    Foto: Mostphotos

Först ut med nytt IT-stöd

2019-08-19

Tidningen Vision nr 5 2019. Stockholm stad blir först i Sverige med att testa en ny typ av IT-stöd inom socialtjänsten. Systemet ska frigöra tid, se till att biståndsbedömningar handläggs på likvärdigt sätt oavsett vilken stadsdel som gör det och göra att fler förvaltningar får ett gemensamt arbetssätt.

– Dagens IT-stöd är från 1990-talet, det är föråldrat och håller inte måttet. Medarbetarna har uttryckt missnöje och det har till och med påtalats som ett arbetsmiljöproblem eftersom systemet varit omständligt, säger Christer Forsberg Philip, biträdande IT-direktör i Stockholms stad.

Det nya så kallade processhanteringssystemet införs på socialtjänst, överförmyndarförvaltning, arbetsmarknadsförvaltning och i äldreomsorg. Allt från ansökningar om ekonomiskt bistånd till återrapportering av vårdåtgärder ska hanteras. 22 500 medarbetare berörs.

– Jag tycker det är väldigt positiva tongångar bland samtliga involverade, säger Christer Forsberg Philip.

Charles Smalldridge Virgo, huvudskyddsombud i Vision Stockholms stad, är försiktigt positiv.

– Det är viktigt att tid och resurser avsätts vid införandet. IT-mognaden ser väldigt olika ut.

Om tre år ska systemet vara helt sjösatt. Den slutliga prislappen väntas landa på 570 miljoner kronor.

Stina Loman

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum