×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • 
            Storkyrkan i Stockholm. Foto: Colourbox

    Storkyrkan i Stockholm. Foto: Colourbox

”Kyrkolöner måste öka för att locka unga”

2016-01-25

Tidningen Vision nr 1 2016. Upp med lönerna i nivå  med arbetsuppgifternas svårighetsgrad. Det är ett av Visions huvudkrav i förhandlingarna om nya löner och villkor för anställda i Svenska kyrkan.

Någon nivå på lönekrav fanns inte med i Visions yrkanden, som lämnats till Svenska kyrkans arbetsgivar­organisation. Mer preciserade yrkanden kommer när förhandlingarna dragit igång på allvar, enligt Visions ombudsman Matteus Canevall.

– Kyrkan står inför en generationsväxling och måste locka unga och välutbildade. Därför måste lönerna upp i nivå med arbetsuppgifternas svårighetsgrad, säger han.

Kyrkans arbetsgivare pekar på behovet av jourtjänstgöring som en ny viktig punkt att avtala om när många anställda arbetar med flyktingmottagning.

– Vision har inte tagit ställning till om jourtjänstgöring är nödvändig. Behovet kan vara ett tecken på att det egentligen behövs fler anställda i verksamheten, säger Matteus Canevall.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum