×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • 
            I Skara stift, där Eva-Karin Andersson är diakon, är lönerna nu jämställda. Tidigare tjänade män 1 400 kr mer i snitt. Foto: Anna Sigge

    I Skara stift, där Eva-Karin Andersson är diakon, är lönerna nu jämställda. Tidigare tjänade män 1 400 kr mer i snitt. Foto: Anna Sigge

Gap kvar för diakoner

2016-04-14

Tidningen Vision nr 3 2016. Trots ljusning i vissa stift har kvinnorna som jobbar som diakoner fortfarande lägre löner än sina manliga kolleger. Kvinnornas löner är bara högre i ett av stiften.

2012 hade män som är församlingsdiakoner i Svenska kyrkan högre löner än kvinnliga kolleger i nio av elva granskade stift.

Bo Engervall, förhandlingschef i Svenska kyrkan, medgav att kunde finnas osakliga löneskillnader och lovade åtgärder.

Nu visar lönestatistiken för 2015 på en svag ljusning för kvinnorna i vissa stift medan skillnaderna ökat i andra. Männen tjänar fortfarande bättre i sju av stiften. Kvinnorna tjänar bara bättre i ett stift, Växjö. I riket är männens snittlöner 600 kronor högre, 31 800 kronor mot 31 200.

I Karlstads stift har skillnaderna ökat till männens fördel från 600 till 1 500 kronor. Men i Skara har lönerna blivit mer jämställda.

Eva-Karin Andersson i Vårgårda pastorat i Skara stift tjänar 30 250 kronor i månaden.

– Det är ju bra att det går åt det hållet och blir lika lön för lika arbete, säger hon.

Hon har dock inte hört talas om eller märkt av någon särskild satsning för att jämna ut lönerna för diakonerna.

– Nej, jag har fått ungefär lika mycket som det har varit i avtalet, säger hon.

Bo Engervall säger att löneskillnaderna har diskuterats på Svenska kyrkans senare arbetsgivarkonferenser där 800 ombud deltagit.

– Vi har också uppmanat arbetsgivare att hålla koll vid löneöversynerna så att eventuellt osakliga löneskillnader försvinner.

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum