×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • 
            När Kristin Molander inte söker kärleken på tv, så jobbar hon i ”kyrkornas FN” och är huvudskyddsombud på Svenska kyrkans kansli i Uppsala.
Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT

    När Kristin Molander inte söker kärleken på tv, så jobbar hon i ”kyrkornas FN” och är huvudskyddsombud på Svenska kyrkans kansli i Uppsala. Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT

Kan ett dejtingprogram ändra synen på präster?

2015-11-05

Tidningen Vision har träffat prästen Kristin Molander från tv-serien Tro, hopp och kärlek.

Fakta

Kristin Molander
Yrke: Präst och handläggare för ekumenik på Svenska kyrkans kansli i Uppsala.
Aktuell: I SVT-serien Tro, hopp och kärlek.
Ålder: 46 år.
Bor: Täby.
Lön: 40 000 kronor/månad.
Viktigaste arbetsredskap: Kalender och psalmbok.

– Bilden av kristen tro och präster är väldigt svartvit i Sverige. Folk förväntar sig att präster och andra kristna ska vara ofelbara och leva mer moraliskt än andra. Jag tror att människors syn kan ha förändrats genom programserien Tro, hopp och kärlek, som jag har varit med i.

Varför ställde du upp i Tro, hopp och kärlek?

– Alla vi fyra präster har haft samma bevekelsegrund för att vara med: Vi ville visa att präster är vanliga människor. Jag upplevde att tv-produktionsbolaget ville göra ett schyst ­porträtt av präster i dag och efter många samtal tackade jag ja. Mark Levengood (programledare) borgade också för att det inte skulle bli kladdigt.

Har kyrkan kritiserat dig för att du deltog?

– Ja, initialt fanns en oro – det finns en misstänksamhet mot media inom kyrkan. När programmen började sändas försvann tveksamheten.

Till vardags jobbar du som ”kyrkans diplomat”. Vad ­innebär det?

– Jag företräder Svenska kyrkan internationellt i Kyrkornas världsråd, med administrativt centrum i Genève. Där arbetar vi med att påverka FN i frågor som klimat, kvinnors rättigheter och situationen i Syrien. Bästa med jobbet är alla fantasiska möten människor som får mig att utmanas och förändras.

Du är också huvudskyddsombud. Vilka ­utmaningar möter du?

– I vår tid är leveranstempot högt och det är lätt att människor kommer i kläm. Det är helt enkelt för mycket att göra på min arbetsplats. Jag är väldigt glad över att Arbetsmiljöverket nu har kommit med riktlinjer för social och organisatorisk arbetsmiljö – vi behöver en auktoritet att luta oss emot när vi jobbar med att förbättra den psykosociala arbetsmiljön.

 Till sist  – är du nöjd med hur det gick i ­programmet?

– Jag är mycket nöjd. Men livet är komplext när man som jag bor i Täby, jobbar i Uppsala och Genève och har tre barn varannan vecka. Att få ett förhållande att passa in i det är inte lätt.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum