×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • 
            Valbone Syla. Foto: Mats Erlandsson

    Valbone Syla. Foto: Mats Erlandsson

Hallå där Valbone Syla

2015-11-02

Chefen i Fokus. Enhetschef på Klockarkärlekens ­demensboende i Västerås som kör med olåsta dörrar.

Är du inte orolig för att någon ska komma på villovägar?

– Nej, absolut inte. Det har gått ett år sedan vi öppnade dörrarna, och ingen har kommit bort eller ramlat i trappan.

Hur har ni lyckats med det?

– De boende erbjuds bärbara larm med en individuellt bedömd trygghetszon. För vissa boende innebär det att signaler skickas till personalen när de närmar sig trappan, medan andra kan röra sig över ett större område innan personalen larmas. Det ger nya möjligheter till trygg tillsyn, samtidigt som deras integritet stärks.

Har ni gjort något mer?

– Vi har även arbetat med boendemiljön utifrån en metod som kallas för vägledande design. De dörrar som är viktiga för de boende är designade så att de tydligt signalerar vart de leder. Till exempel är huvudentrén frostad, medan när man rör sig mot entrén till trädgården bryter fågelsång ut och man kan höra vatten som porlar.

Vad är syftet?

– Att ge brukarna en högre livskvalité, öka friheten, minska oron och skapa en tryggare boendemiljö.

Har ni märkt någon skillnad?

– De boende är nu lugnare, gladare, piggare och sover och äter bättre.

Hur har det påverkat verksamheten?

– Personalen behöver inte ägna lika mycket tid åt att lugna de boende eller vägleda dem bort från låsta dörrar. I stället finns det tid att hjälpa varandra mellan olika avdelningar. Så även personalen trivs mycket bättre nu.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum