×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • 
            Antalet nedskräpnings­ärenden i kommunen har ökat med cirka 40 procent. Att plocka upp skräp som dumpats i naturen har hittills i år kostat cirka 100 000 kronor.

    Antalet nedskräpnings­ärenden i kommunen har ökat med cirka 40 procent. Att plocka upp skräp som dumpats i naturen har hittills i år kostat cirka 100 000 kronor.

Varför slänger Bodensare så mycket skräp i naturen?

2015-11-23

Tidningen Vision nr 8 2015. Fem frågor till Elisabet Påhlsson, enhetschef för avfallshanteringen i Bodens kommun.

Fakta

Elisabet ­Påhlsson
Ålder:
53 år.
Titel: Enhetschef för avfallshanteringen.
Arbetsplats: Tekniska förvaltningen i Bodens kommun.
Bor: Villa i Boden.
Fritid: Pysslar med huset och läser romaner och deckare.
Bästa arbetsredskap: ”Mobiltelefonen, den har jag med mig överallt, tar bilder och dokumenterar.”

– Jag tror inte Boden är värre än andra kommuner, nedskräpningen har ökat på många håll. Om det beror på att folk har blivit mer uppmärksamma och anmäler oftare eller på att fler dumpar skräp i naturen är svårt att veta. Hur som helst är det ett stort bekymmer.

Vad är det som ligger och skräpar?

– Det kan vara vanligt trädgårdsavfall, som i och för sig inte är farligt, men bidrar till övergödning. Det kan också vara allt från små hyllor och leksaker till kylskåp, tvättmaskiner och bilar. Ibland händer det att folk städar sitt garage och slänger halvfulla färgburkar, bilbatterier och kemikalier.

Varför gör folk på detta viset?

– Ja du, jag har inget svar på det. Föremålen kan skada djur och barn som leker i skogen, dessutom kan farliga ämnen spridas i naturen. Jag förstår faktiskt inte hur människor tänker.

Hur jobbar ni konkret?

– Vi har utökat öppettiderna på återvinningscentralerna med över 230 timmar hittills i år. Dessutom har vi gått ut med extra information till samtliga hushåll om hur nedskräpningen påverkar miljön och ekonomin. I år handlar också vår miljöalmanacka bland annat om nedskräpningen.

Ser du någon lösning på problemet?

– Nej, ingen universallösning. Den som blir tagen på bar gärning får betala för städningen, men det händer inte så ofta. I övrigt handlar det om att informera och att få folk att ändra beteende. 

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum