×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • 
            Kommunikatör Ulrika Isaksson är en av dem som jobbar med att flytta stadsbebyggelsen i Kiruna för att gruvbolaget LKAB ska kunna bryta marken där den nuvarande staden ligger.

    Kommunikatör Ulrika Isaksson är en av dem som jobbar med att flytta stadsbebyggelsen i Kiruna för att gruvbolaget LKAB ska kunna bryta marken där den nuvarande staden ligger.

Går det att flytta stadens själ?

2015-03-06

Tidningen Vision nr 2 2015. Ulrika Isaksson, kommunikatör Kiruna.

Fakta

Kirunas stadsomvandling

Den nya stadskärnan ligger tre kilometer öster om den nuvarande.

Det nya Kiruna kommer att bindas samman med Tuolluvaara och Lombolo.

Det är gruvbolaget LKAB, som vill bryta marken under den gamla stadskärnan, som betalar. Fram till 2011 hade företaget betalat sex miljarder kronor för flytten.

Utbyggnaden av den nya stadskärnan kommer att pågå de kommande 10–15 åren.

– Det är naturligtvis en aspekt som vi diskuterat mycket och jag tror att man kommer att känna igen sig. Några av kvarteren som ska byggas kommer att behålla särdrag från Kirunas nuvarande stadsbebyggelse. Det ser man på de förslag som kommit in från företag som vill bygga de nya kvarteren. 

Vad kan det vara för särdrag?

– Till exempel de gamla bläckhornen, så kallas de sekelskifteshus i trä som finns i Kiruna. I ett av förslagen hade man till exempel placerat ett bläckhorn uppe på taket på det nya huset.

Vilka byggnader kommer att följa med?

– Bland annat bläckhornshusen och klockstapeln på det nuvarande kommunhuset. Men vi kommer troligen att försöka återanvända så mycket som möjligt av det gamla.

Hur har ni jobbat med att nå ut till alla Kirunabor?

– Vi har genomfört ett stort visionsarbete som heter Vision Kiruna 2.0. Det är en tolkning av vad Kirunaborna tycker är viktigt och deras syn på hur framtiden ska se ut. Vi har förutom det träffat olika föreningar och handeln för att ta in synpunkter, bland annat.

Vad gör ni just nu?

– Vi håller på att fundera över hur vi ska fortsätta medborgardialogen på bästa sätt och vad den ska användas till.

Hur är det att jobba med ett sådant här unikt projekt?

– Ingen dag är den andra lik och man får träffa mycket folk. Jag har till exempel tagit emot besökare från både Kina och Brasilien. Det är verkligen ett spännande och givande arbete.

Vad kommer att bli klart först?

– Stadshuset ska stå klart 2017 och så är det tio kvarter runt torget som stadshuset står på som ska byggas. Om fem år kommer mycket att vara klart.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum