×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

 • 
      Sociala intranät, där personalen kommer till tals, gör arbetsplatser mer demokratiska. Det menar forskaren Lena Lundgren. Foto: Colourbox.

  Sociala intranät, där personalen kommer till tals, gör arbetsplatser mer demokratiska. Det menar forskaren Lena Lundgren. Foto: Colourbox.

Sociala intranät växer

2015-03-10

Tidningen Vision nr 2 2015. Nu ska medarbetarnas röster höras på internwebben. Allt fler kommuner satsar på sociala nätverk.

Fakta

Framgångsfaktorer för sociala intranät

 • Nytta. Innan införandet måste arbetsgivaren ta reda på vilka funktioner som användarna behöver i sitt arbete.
 • Sålla. Det är viktigt att det finns en bra, specialanpassad sökmotor för att kunna sovra i informationen efter eget behov.
 • Alla ska med. Man måste avsätta tid i organisationen för att alla ska lära sig intranätet.

Källa: Lena Lundgren och studien De sociala intranätens praxis

Solna, Täby och Upplands Väsby är några av de kommuner som satsar på sociala nätverk. Även Örebro och Dalarnas landsting står i startgroparna.

Ett socialt intranät innebär att medarbetarna kan posta inlägg, se flöden av uppdateringar, ha virtuella möten, blogga och chatta.

Solna stad sjösatte ett socialt intranät för ett drygt år sedan. Ett mål är att stärka medarbetarnas gemenskap och engagemang och på så sätt utveckla verksamheten.

– Jag ser ingen fara att vårt sociala intranät skulle sluka för mycket arbetstid. Utmaningen är snarare att öka den sociala närvaron och få de anställda att ha synpunkter, tipsa varandra och starta projektgrupper, säger Andreas Evestedt, kommunikationsstrateg i Solna.

För att få fart på maskineriet finns ett antal intranätsambassadörer som agerar draglok och gör inlägg.

Kommunikationsforskaren Lena Lundgren menar att sociala intranät demokratiserar organisationer.

– Sociala intranät är inte primärt ett verktyg för ledningen att basunera ut budskap. Traditionellt har information varit ett maktinstrument, och att informationen släpps fri på detta sätt kan vara skrämmande för chefer.

Men farhågor som att anställda skoningslöst skulle kritisera verksamheten, skriva taskiga inlägg om varandra eller läcka hemligheter besannas sällan, enligt Lena Lundgren.

– Man skriver ju allt under sitt eget namn. Folk är ganska vana vid sociala medier och vet hur man uppför sig.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum