×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • 
            Ankie Sunnerhälls och Birgitta Gunneriussons modell har spridit sig till andra kliniker på SÄS. Foto: Anna Sigge.

    Ankie Sunnerhälls och Birgitta Gunneriussons modell har spridit sig till andra kliniker på SÄS. Foto: Anna Sigge.

Så försvann journalbergen

2015-03-12

Tidningen Vision nr 2 2015. Hur lyckas man arbeta bort ett berg med 1 000 oskrivna diktat till noll. De medicinska sekreterarna på SÄS i Borås hittade en metod som fungerar.

Ortopedkliniken på Södra Älvsborgs sjukhus, SÄS,  i Borås låg ständigt efter med diktaten, och hade ibland upp mot tusen oskrivna.

– Alla jobbade hårt dagarna i ända och det var mycket stressande, säger vårdadministrativa sekreteraren Birgitta Gunneriusson.

Men för fyra år sedan tillsattes en arbetsgrupp för att hitta ett effektivare arbetssätt och orsaken till den ökande diktatmängden.

– Vi ville tydliggöra vad var och en gjorde varje dag för att se var tidstjuven fanns, säger medicinska sekreteraren Ankie Sunnerhäll, som satt med i arbetsgruppen.

Resultatet blev ett detaljerat schema som tydligt visar vilka arbetsuppgifter alla ska utföra varje dag. Har någon extra mycket på sitt bord täcker nu kollegerna upp.

– Alla kan titta i schemat för att se vad var och en gör. På så vis är det lättare att hjälpa varandra när det behövs, säger Ankie Sunnerhäll.

För att få en god start fick de hjälp av kolleger på andra kliniker att skriva bort kön. Sedan dess har de hållit diktatlistan stången på egen hand.

Birgitta Gunneriusson, som ofta sköter schemaläggningen, gillar modellen.

– Visst kan arbetet fortfarande vara stressigt, men det är tydligt vad vi ska göra och vad vi har gjort under dagen, och för det mesta kan vi gå hem nöjda, säger hon.          

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum