×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Regeringen måste agera

2015-03-06

Tidningen Vision nr 2 2015. För att stoppa krisen på landets socialkontor krävs ett nationellt grepp. Det anser Visions förbundsordförande som vill att en socialtjänstkommission tillsätts.

Under senare år har socialsekreterare runt om i landet höjt sina röster och vittnat om orimlig arbetsbelastning. Samtidigt har flera fall där barn har farit illa uppmärksammats i media och riktat sökljuset mot resursbristen inom socialtjänsten.

– Tidigare pratade man om socialtjänstens brister som individuella misstag, men nu har det blivit tydligt att det rör sig om strukturella problem. Under 2014 upplever jag att vi har fått en samsyn bland arbetsgivare, politiker och hela samhällsopinionen om att något måste göras för att förbättra villkoren för dem som arbetar i socialtjänsten, säger Veronica Karlsson, förbundsordförande i Vision.

Hon pekar på en rad åtgärder som måste till. Ett nationellt mått för att mäta ärendemängden som tar hänsyn till ärendets komplexitet och medarbetarnas erfarenhet är en sak. Bättre introduktion, IT-stöd, administrativt stöd, kompetensutveckling och handledning är andra saker.

Samtidigt som socialsekreterarna fortsätter att vittna om bristande resurser verkar bollen ha kommit i rullning. Allt fler kommuner har insett att de behöver satsa på de anställda, enligt Tidningen Visions undersökning.

– Det är naturligtvis glädjande. Våra medlemmar har signalerat att arbetssituationen är orimlig, vilket har skapat en medvetenhet om att det behövs ordentliga satsningar.

Vissa lokala framsteg är en sak, det behövs också ett nationellt grepp för att komma till rätta med bristerna, konstaterar Veronica Karlsson. Därför driver Vision frågan om
att regeringen ska tillsätta en bred socialtjänstkommission som ser över hela socialtjänsten.

– Vi ser ett starkt behov att samla aktörer som Socialstyrelsen, IVO, Arbetsmiljöverket och facken. Tillsammans kan parterna skapa en gemensam bild av vilka konkreta insatser som behövs för att lyfta socialtjänsten

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum