×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • 
            Camilla Tönnberg hoppas att lönerna går upp när kliniker i Region Örebro slås ihop. Foto: Alexander von Sydow

    Camilla Tönnberg hoppas att lönerna går upp när kliniker i Region Örebro slås ihop. Foto: Alexander von Sydow

Vill radera orättvisa löner

2015-12-02

Tidningen Vision nr 8 2015. Det kan skilja flera tusen kronor i lön mellan medicinska sekreterare beroende på vilket sjukhus man jobbar på i Region Örebro län. När sjukvården organiseras om vid årsskiftet kräver Vision rättvisare löner.

Mer än tusen kronor skiljer i lön mellan medicinska sekreterare i Region Örebro, trots att de jobbar på samma slags klinik med samma typ av arbetsuppgifter. Avgörande är på vilket av regionens tre sjukhus de arbetar, menar Camilla Tönnberg, fackligt ombud och medicinsk vårdadministratör på kvinnokliniken på Universitetssjukhuset Örebro.

Vid årsskiftet slås flera kliniker på sjukhusen ihop och blir länskliniker med varsin chef.

– Vi tycker att det borde vara svårt för en chef att motivera 1 500 kronor i löneskillnad bara för att man jobbar på ett särskilt sjukhus, säger Camilla Tönnberg.

Hon har nu skickat ett brev, undertecknat av cirka 40 kollegor, till ledningen.

– Vi vill ha svar på hur arbetsgivaren ska justera detta inför nästa löneförhandling. Vi hoppas ju få upp lönerna.

Det är dock inget som regionens hälso- och sjukvårdsdirektör, Jan Olsson, kan lova.

– Vi kan inte lösa detta på kort sikt, för vi har inga nya pengar att pumpa ut. Men om några år hoppas vi att lönerna är rättvisa.

Betyder det att de som nu har högre lön får sämre löneutveckling de närmsta åren?

– Lönen sätts individuellt, så det går inte att svara generellt. Dessutom kanske det finns skäl, som svårigheter att rekrytera, som gör att löneskillnader mellan sjukhus kvarstår.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum