×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • 
            Det är en utmaning för en akutmottagning att ligga i fas med journalskrivningen, menar Anette Gehrman Tallroth. Men på Akademiska har man lyckats. Bredvid jobbar Sofia Bjurström.
Foto: Johan Wahlgren

    Det är en utmaning för en akutmottagning att ligga i fas med journalskrivningen, menar Anette Gehrman Tallroth. Men på Akademiska har man lyckats. Bredvid jobbar Sofia Bjurström. Foto: Johan Wahlgren

Samarbete minskade diktathögar

2015-12-02

Tidningen Vision nr 8 2015. Högarna med oskrivna diktat på Akademiska sjukhuset i Uppsala växte och passerade i maj 1 800. Men tack vare att alla medicinska sekreterare nu jobbar på samma enhet lyckades de jobba bort högarna på några veckor.

I våras hade akutmottagningen på Akademiska sjukhuset i Uppsala över 1 800 oskrivna diktat, det äldsta mer än en månad gammalt.

– Det var inte bra för patientsäkerheten, säger Anette Gehrman Tallroth, verksamhetschef för vårdadministrativ service.

Sjukhusets samtliga medicinska sekreterare lyder sedan maj under enheten, vilket var en förutsättning för det krafttag som Anette Gehrman Tallroth med enhetschefer beslutade att ta för att minska akutens diktatlista.

– Tidigare servade vissa över verksamhetsgränser medan andra enbart inriktade sig på den egna avdelningen.  Nu kunde alla hjälpas åt att skriva gamla diktat för akuten en timme i veckan.

Även Anette Gehrman Tallroth och timvikarier tog hand om ”ryggsäcken”, medan akutens ordinarie medicinska sekreterare koncentrerade sig på att skriva journaler från gårdagen och framåt.

– Till midsommar var vi i fas. Det har varit en morot för medicinska sekreterarna att hålla i det sedan dess, vilket de lyckats med.

Samarbete över gränser har visat sig vara framgångsrikt även på andra håll. Under nästan hela 2000-talets första årtionde skrev medicinska sekreterare i nuvarande Region Gotland diktat åt Stockholms läns landsting, som på sina håll hade tusentals oskrivna diktat. Samarbetet avslutades när de var ikapp.

I Västerbotten påbörjade medicinska sekreterare från tre olika hälsocentraler förra året ett samarbete för att påskynda journalskrivningen.        

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum