×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • 
            Sonia Koppen på Vision i Göteborg vill att biståndshandläggare ska få samma status som socialsekreterare. Foto: Sofia Sabel.

    Sonia Koppen på Vision i Göteborg vill att biståndshandläggare ska få samma status som socialsekreterare. Foto: Sofia Sabel.

Ny titel för högre status

2015-12-01

Tidningen Vision nr 8 2015. Byt titel på biståndshandläggarna inom äldreomsorgen till socialsekreterare. Det vill Vision i Göteborg. Tanken är att titelbytet ska ge biståndshandläggarna högre status och lön.

– Båda grupperna har liknande arbetsuppgifter med ansvar för myndighetsutövning. Med samma titel vill vi att biståndshandläggarna ska få samma status som socialsekreterarna, säger Sonia Koppen, från Vision Göteborg.

Avdelningen vill nu att arbetsvärderingen ses över, bland annat för att biståndshandläggarnas löner ska sättas med utgångspunkt från samma kriterier som för socialsekreterarna.

I Tjörns kommun bytte biståndshandläggarna titel till socialsekreterare 2013. Förändringen har inte medfört några större förändringar av löner och villkor, enligt MariLouise Andersson som jobbat i verksamheten sedan före omorganisationen.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum