×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nu sätter vi hälsan i fokus

2015-12-02

Tidningen Vision nr 8 2015. Ledare av Tidningen Visions chefredaktör Susanne Blick.

Redan innan tidningen är tryckt flödar det friskt av inlägg på vår Facebooksida. Ämnet är obligatorisk friskvård eller inte? Hur mycket ska arbetsgivarna lägga sig i de anställdas hälsa? Reportrarna Niklas Lindstedt och Mårten Kierkegaard ställer frågan i reportaget från Kalmar Vatten. Där har arbetsgivaren gått ett steg längre än på många andra håll och gjort träningen obligatorisk och lagt in den som ett lönekriterium.

Frågan om obligatorisk friskvård delar många i två läger: Nej, integritetskränkande, anser några. Ja, en förmån att på betald arbetstid få träna och därmed bli friskare på jobbet, tycker andra. Men när det kommer till att lönen ska påverkas av hur mycket du tränar, då är vi många som blir mer tveksamma.

Friskvård är också en definitionsfråga. Handlar det nödvändigtvis om fysisk aktivitet som höjer pulsen och sätter i gång svettkörtlarna. En promenad i skogen eller ett ordentligt grävpass trädgården, är inte det friskvård? Kan mental nedvarvning och avkoppling, som att sitta med ett levande ljus och ta det lugnt definieras som friskvård? Inte helt lätt att avgöra om man börjar problematisera det hela lite.

Hälsan är i fokus i det här numret. Vad händer om du blir långtidssjuk eller skadar dig på jobbet? Vet du vad kollektivavtalet är värt i kronor och ören om du blir sjuk? Handen på hjärtat, har du koll på dina försäkringar? Vi ägnar tio sidor åt att försöka reda ut begreppen och hoppas kunna ge svar på många frågor. Därför uppmanar jag er att spara den här tidningen extra länge. Rätt vad det är kan den komma till nytta.

Det som gäller nu är att fortsätta. Att fortsätta leva livet och göra det vi tycker om, tillsammans med dem vi tycker om. Vi fortsätter att skildra vardagen för er som gör ett jättejobb där ute i vår gemensamma välfärd. Nästa nummer kommer i januari.

Under tiden läs några rader ur en nyskriven dikt av poeten Malte Persson här bredvid.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum