×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • 
            Personalkonsulten Christer Mäki är ­intresserad av att 
byta till sig fler 
lediga dagar. Foto: Marie Birkl

    Personalkonsulten Christer Mäki är ­intresserad av att byta till sig fler lediga dagar. Foto: Marie Birkl

Köper sig mer ledigt

2015-12-04

Tidningen Vision nr 8 2015. Kommuner och landsting kan spara pengar om man låter personalen byta in pengarna i semesterdagstillägget mot fler lediga dagar. Det har Vision i Region Jämtland Härjedalen räknat ut.

Nu inför även Region Jämtland möjlighet för anställda att byta pengarna i semesterdagstillägget mot fem eller sex extra lediga dagar. Nyligen blev Landstinget Västernorrland först med att införa möjligheten.

– Vi har drivit det här sedan 2012 men det  var först när vi kunde visa att det blev en besparing som arbetsgivaren blev intresserad, säger Visions avdelningsordförande Gunvi Dahlström.

Visionavdelningens kalkyl visar att regionen sparar 8 363 kronor per år för varje anställd som väljer att byta semesterdagstilläggetmot fler lediga dagar. Om hundra personer nappar blir det 836 000 kronor.

Region Jämtland Härjedalen har en hårt ansträngd ekonomi. Årets underskott beräknas bli 265 miljoner kronor. Personalchefen Annika Sörensdotter håller med om att semesterväxlingen kan innebära minskade kostnader för regionen.

– Ja, det var så det kom upp. Det kan finnas en viss besparing men det är inte den enda orsaken till att vi inför det, säger hon.

Några av kraven för att en anställd ska få byta semesterdagstillägget mot fler lediga dagar är att man kommer överens med sin närmaste chef och att man inte har någon sparad semester. Ledigheten får heller inte medföra att arbetsgivaren behöver ta in en vikarie.

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum