×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

 • 
     ''Trädgårdsterapi'' Foto: colourbox

  ''Trädgårdsterapi'' Foto: colourbox

 • 
      Eva Lidén. Foto: colourbox

  Eva Lidén. Foto: colourbox

Hjälpta av grön terapi

2015-12-02

Tidningen Vision nr 8 2015. Trädgårdsjobb och stöd att söka arbete ger bra resultat när det gäller att hjälpa kvinnor som varit sjukskrivna länge att komma tillbaka i arbete. Det visar en ny studie.

Trädgårdsterapi i kombination med jobbcoachning visade sig vara ett kraftfullt verktyg för att hjälpa kvinnor som varit sjukskrivna under mycket lång tid att må bättre, visar en ny studie från Sahlgrenska akademin. Efter bara 14 veckors trädgårdsterapi hade kvinnornas psykiska välbefinnande ökat kraftigt.

– Innan projektet startade var kvinnornas upplevda livskvalitet usel och låg på extremt låga nivåer, säger Eva Lidén, docent i vårdvetenskap som står bakom studien.

När den första mätningen gjordes 14 veckor in i projektet hade kvinnornas upplevda livskvalitet ökat från referensvärdet 19 till 28. Något som kan jämföras med referensvärdet för friska kvinnor som ligger på 50. Men även efter att både trädgårdsterapin och jobbcoachningen avslutats var kvinnornas välbefinnande mycket bättre än tidigare.

– Förklaringen till detta tror vi är att projektet bröt kvinnornas isolering. När man bir sjuk är det lätt att bli mycket ensam, säger Eva Lidén.

De 52 kvinnorna som deltog i studien hade varit sjukskrivna mellan ett till tio år och var i åldrarna 21 till 62 år och alla sökte sig till projektet frivilligt. Tanken var att utarbeta metoder för att hjälpa långtidssjukskrivna kvinnor tillbaka till arbetslivet.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum