×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • 
            Många byggprojekt och många nya gator. Det är en förklaring till att park- och gatuingenjörerna har haft bra löneökningar under senare år, tror Jonas Hoff.
Foto: Magnus Westerborn

    Många byggprojekt och många nya gator. Det är en förklaring till att park- och gatuingenjörerna har haft bra löneökningar under senare år, tror Jonas Hoff. Foto: Magnus Westerborn

Gatuingenjörer toppar listan

2015-12-02

Tidningen Vision nr 8 2015. Ingenjörer har haft en bättre löneutveckling än de flesta under senare år. Allra bäst har det gått för park- och gatuingenjörer. En förklaring är att man tvingats ta in privata konsulter vilket har pressat upp lönerna

Lön.   Ingenjörer har haft en bättre löneutveckling under de senaste fem åren än de flesta andra yrkegrupper i kommunerna. Allra bäst har det gått för park- och gatuingenjörer, vars snittlön ökat med 20 procent under perioden.

Konkurrensen om ingenjörer på arbetsmarknaden har pressat upp lönerna, konstaterar Tommy Karlqvist, verksamhetschef på Park och Gata i Örebro kommun där en veritabel byggboom också gjort sitt för lönerna.

– Örebro är den stad som växer mest utanför storstadsregionerna. Det gör att det blir en väldig efterfrågan på ingenjörer. För att behålla personal har det också gjorts vissa riktade lönesatsningar på ingenjörsgruppen, säger han.

Jonas Hoff är park- och gatuingenjör i kommunen och ansvarar bland annat för alla broar i Örebro kommun, vägföreningar och vägsamfälligheter.

När han började för tre år sedan tjänade han 26 000 kronor. I dag ligger lönen kring 30 000 kronor.

– Även om jag kom in på en låg lön så är jag nöjd med de löneökningar jag har fått sedan dess, de ligger i nivå med mina kollegers. Senast fick jag lite över tre procent. Det är ganska hyfsat, säger Jonas Hoff.

Flera nya bostadsprojekt innebär att nya gator och parker måste planeras och byggas. Det är en förklaring till att lönerna har pressats upp, tror Jonas Hoff.

– En annan förklaring är att vi har tagit in privata konsulter för att klara arbetstopparna, det har också gjort att lönerna har ökat.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum