×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • 
            Personalchef Lars Johansson i Katarina församling betonar vikten av en bra dialog med facket, som till exempel Visions skyddsombud Erica Niggol. Foto: Magnus Pehrsson

    Personalchef Lars Johansson i Katarina församling betonar vikten av en bra dialog med facket, som till exempel Visions skyddsombud Erica Niggol. Foto: Magnus Pehrsson

Dags att bekämpa stress

2015-12-05

Tidningen Vision nr 8 2015. Två av tre församlingar har brister i det förebyggande arbetsmiljöarbetet mot stress. Det visar en ny landsomfattande undersökning.

Sedan ett par år är stress den vanligaste formen av besvär på jobbet. Ändå är det förhållandevis få arbetsplatser som jobbar aktivt med att förebygga stress, visar en landsomfattande kampanj som Arbetsmiljöverket gjort. Drygt hälften av de 1600 arbetsplatser inom bland annat vård, tandvård, religiösa samfund, hotell, restaurang och taxi som inspekterats fick krav på åtgärder.

– Det är oroväckande med tanke på att ohälsan ökar, säger Britt-Marie Henriksson, projektledare på Arbetsmiljöverket.

Bland församlingar och andra religiösa samfund konstaterades brister på 65 procent av arbetsplatserna. En av dem är Katarina församling i Stockholm, som har fått nedslag på elva olika punkter. Bland annat för att chefer kan för lite om arbetsmiljö och att man inte undersökt riskerna för stress.

– Mycket grundar sig på att vi befinner oss i en omorganisation och ännu inte knutit ansvaret för arbetsmiljön till de personer som skall vara arbetsledare. Nu jobbar vi i samverkan med skyddsombud att utveckla ett bra systematiskt arbetsmiljöarbete, säger personalchef Lars Johansson.

Vad är viktigast för att undvika stress?

– Att man är tydlig med vilket mandat anställda har. I yrken man ser som ett kall är det lätt hänt att man jobbar för mycket.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum