×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • 
            En politiker skapar arbetsmiljöproblem i Åstorps kommun.

    En politiker skapar arbetsmiljöproblem i Åstorps kommun.

Stängda dörrar i Åstorp

2015-08-21

Tidningen Vision nr 5 2015. Ska den omstridde moderaten Pontus Pålsson i Åstorp ha en egen nyckel till kommunhuset eller inte? Det har diskuterats i flera år men nu verkar den infekterade frågan vara löst. Varken Pålsson eller någon annan fritidspolitiker får egen nyckel.

Tidningen Vision har vid flera tillfällen skrivit om Pålsson, som enligt samstämmiga vittnesuppgifter skrämmer och hotar kommunens tjänstmän. För att skydda personalen beslutade kommunledningen i december 2013 att den hetlevrade oppositionspolitikern inte skulle få nyckel till kommunhuset.

Pålsson överklagade beslutet till förvaltningsrätten, som upphävde det med hänvisning till kommunallagens likställighetsprincip, som säger att ingen får särbehandlas om det inte finns särskilda skäl.

För att komma till rätta med de grava arbetsmiljöproblemen beslutade kommunen i augusti 2014 återigen att Pålsson inte skulle ha tillträde till lokalerna. I mitten av maj i år rev förvaltningsrätten upp även det beslutet och hänvisade än en gång till kommunallagens likställighetsprincip. Rätten slog också fast att ett arbetsmiljöintresse inte kan åberopas som stöd för undantag.

Därefter skedde en ny incident. Enligt uppgift ska Pålsson ha knuffat en tjänsteman när han hindrades från att komma in i kommunhuset. Händelsen är polisanmäld.

– Det var samma dag eller dagen efter rättens beslut. Politikern ville komma in, men vår medlem kände inte till domen och agerade som han brukade. Det ledde till att politikern knuffade bort medlemmen från dörren, berättar Lena Karolidou, Visions ordförande i Åstorp.

I stället för att driva frågan vidare i domstol har kommunledningen nu beslutat att ändra sina rutiner, enligt Gun Friberg, tillförordnad kommunchef. Nu får Pontus Pålsson Pålsson – och de andra fritidspolitikerna i kommunen – bara tillgång till de lokaler där politiska möten hålls.

– Det är klart att det är lite tråkigt att politikerna inte längre kan röra sig fritt mellan lokalerna, men det här är nog den bästa lösningen just nu, säger Lena Karolidou.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum